300 hektar senere: Efter mange dage i høsten begynder trætheden at melde sig

På mandag starter Niels Jørgen Jakobsen hos Danish Agro, men inden da skal han hjælpe sin ældste storebror med at komme igennem de sidste af i alt 430 hektar hvede.

Der bliver drukket godt med kaffe, når alle timer i døgnet er taget i brug på Rosenlund i Låsby ved Aarhus med 700 hektar blandede afgrøder. Da solen endelig brød frem torsdag sidste uge, stod 430 hektar hvede stadig og manglede at blive høstet.

For at nå igennem markerne, har den yngste bror i familien, Niels Jørgen Jakobsen på 26 år, arbejdet flere timer for at få høstet. Gården er ejet af den yngste storebror, John Jakobsen.

"Vi starter med at høste efter formiddagskaffen, og så slutter vi ved midnat. Jeg kan godt lide at høste, og når traktor og maskineriet klarer det meste selv, så er det ikke så fysisk hårdt", fortæller Niels Jørgen Jakobsen, der i år blev uddannet agro business manager.

Godt en uge efter er de kommet igennem 300 hektar. Pauser har været til eftermiddagskaffe, aftensmad i marken eller aftenkaffe. I mellemtiden har Niels Jørgen Jakobsen og storebror siddet i kornvogne, mens markmanden Andreas Rasmussen har været pilot i mejetærskeren.

"Efter mange dage begynder trætheden at melde sig lidt, men jeg falder ikke i søvn. Hvis det er, er der mange, som gerne vil tage over, for eksempel min far, ældste storebror Jakob Jakobsen og en tidligere markmand".


"Uden mad og drikke, så kører høstfolket ikke". Også selvom bygerne truer i det fjerne.

Tilbage til Aarhus C

Høst af hvede har foreløbig givet 9 - 10 ton pr. hektar med 14 procent vand, et resultat der er over gennemsnittet. Derudover dyrkes der også byg, havre, rug og raps. Alt undtagen raps bliver brugt som foder til gårdens grise, der giver 40.000 slagtesvin.

De sidste hektar skal tages inden weekenden slutter, hvor regnen formentlig kommer. Til daglig bor Niels Jørgen Jakobsen i Aarhus C, og på mandag starter han som trainee hos Danish Agro.

"Det er jeg meget spændt på, men jeg tror, det bliver rigtig godt. Det er mest kontorarbejde, men jeg vil passe godt til det, og når min bror har gården, så kan jeg måske lige få stillet mine behov for at komme derud".

Med de indsendte fotos deltager Niels Jørgen Jakobsen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle