36 vildsvin med ASF i Tyskland: Regner med flere fund

Der er nu 36 fund af ASF-smittede vildsvin i Brandenburg-området.

Antallet af inficerede vildsvin er nu oppe på 36. Det bekræftede Friedrich-Loeffler-Instituttet i fredags, skriver det tyske medie Agrarheute. Det seneste fund er gjort i samme område i Brandenbrug, som de 20 første.

Myndighederne i Tyskland regner bestemt ikke med, at det er de sidste fund, og det bekymrer landmændene i Tyskland. For at intensivere eftersøgningen af vildsvin, har myndighederne 45 skovfolk og jægere ude for at afsøge områderne.

Det første inficerede vildsvin blev fundet ved Schenkendöbern i Spree-Neisse-distriktet, hvor man opsatte et mobilt elektrisk hegn på 12 kilometer til at omringe kernezonen.

Ifølge myndighederne er der omkring 15.000 svin på 50 gårde i området. Den største gård har omkring 5.000 svin. De 50 gårde må ikke flytte deres svin ind og ud.

I fredags blev det også meddelt, at arbejdet med et permanent hegn er udvidet. Der er allerede sat hegn op i den sydlige del af Spree-Neisse i Brandeburg, og til oktober vil de begynde at sætte hegn op i den nordlige del af Oder-Spree.

Det seneste fund af endnu et inficeret vildsvin, er inden for det samme område i Brandenburg, som de 20 første fund. Det forværrer derfor ikke situationen yderligere for de tyske svineproducenter, siger Dr. Torsten Staack, der er direktør for interessegruppen for tyske svineproducenter til Agrarheute.

Han finder det også meget sandsynligt, at der er flere tilfælde derude. Det vigtige er derfor at få dem fundet.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle