37-årig mejetærsker kører stadig som en drøm

På Kaj Pedersen maskinstation har de haft den gamle mejetærsker ude at køre i år - og den kører som en drøm, lyder meldingen.

Hos Kaj Pedersen maskinstation i Langeskov på Østfyn har Anders Pedersen været ude og høste en rest af vårbyg og hvede med maskinstationens 37 år gamle New Holland 8080 mejetærsker.

"Den nye havde fået beskadiget indføringstromlen, og vi manglede kun at høste 7,5 hektar blandet med vårbyg og hvede, så det var lidt pjattet at starte den gamle op, men den kørte rigtig godt", siger Anders Pedersen, søn til Kaj Pedersen.

var primær-tærsker i 90'erne

Han manglede at høste hos en pensioneret landmand, der har bortforpagtet sin jord og hvert år får høstet sit eget stykke af maskinstationen.

Selvom det kun drejede sig om 7,5 hektar, skulle det jo høstes, og der var ingen anden vej end at hive den "gamle tøs", frem, siger Anders Pedersen.

"Det er min fars maskine, og den er jo kun et år yngre end mig. Vi fik den da jeg var syv-otte år gammel, og dengang havde vi to andre magen til, som alle tre var vores primære mejetærskere i høsten", siger Andersen Pedersen.

Nu kører maskinstationen i stedet med en New Holland CX8080 som den primære høstmaskine.

Anders Pedersen har lavet sin høstvideo med et gopro-kamera i panden og en drone i luften for at fange maskinen fra flest mulige vinkler.

Med den indsendte video deltager Anders Pedersen i 'Skyd Høsten bedste video'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle