42-årig eksportchef blev årets Øko-elev

Lotte Hjort Laursen skiftede eksport af boligartikler ud med økologiske grise. På Økologisktionens årsmøde blev hun årets Øko-elev.

"Jeg syntes, jeg havde brug for noget mere jordnært end lysestager og lamper. Nu er jeg i gang med at uddanne mig til økologisk landmand, og jeg elsker hver eneste dag, jeg kører ud til grisene på markerne".

Sådan lød det i en lille video fra øko-elev Lotte Hjort Laursen, som blandt 14 kandidater fra otte forskellige landbrugsskoler blev kåret til årets øko-elev på årsmødet i Landbrug & Fødevarers Økologisektion torsdag.

"Jeg er økolog med hjertet og ser en lysende fremtid for økologien", tilføjede den 42-årige, tidligere eksportchef inden for boligartikler, som i voksen alder besluttede at lægge en ny retning i sit liv.

Nu er hun elev hos økologisk griseproducent Bertel Hestbjerg, Hestbjerg Økologi, når hun ikke går på skole, Asmildkloster Landbrugsskole.

"Du er økolog helt ind i knoglerne og du er en fantastisk formidler af økologi - og vistnok også virkelig dårlige jokes", motiverede formand øko-formand Hans Erik Jørgensen valget.

To andre tæt på

To andre øko-elever fik hæder på årsmødet. Nummer to i feltet blev en anden øko-elev med grise på det daglige program:

Ida Schapiro Christensen, der er elev på Kalø Økologiske Landbrugsskole og til daglig elev hos Hans Erik Jørgensen selv, fik 'sølv'.

"Du er en kompromisløs økolog og meget kreativ. Jeg er glad for, at du nåede at passe grisene i morges", lød det i motivationen fra Hans Erik Jørgensen. Han forsikrede, at andenpladsen ikke var "aftalt i baglokalet" mellem formand og elev - der var 10 dommere, understregede han.

Den tredje pris, prisen som "Årets bobler", gik til Kresten Sørensen fra Kjærgaard Landbrugsskole.
Han har sin egen økologiske jordbærmark på én hektar, som han sælger ved vejbod og torvesalg.
"Du er en rigtig iværksætter og desuden en rigtig kammerat, skriver din skole", sagde Hans Erik Jørgensen.

Faktaboks

Kriterierne for at blive årets Øko-elev:

  • En landbrugsskoleelev – uanset uddannelsestrin – som udviser  særlig interesse for den økologiske produktionsform,
  • stor faglighed og engagement,
  •  nysgerrighed på det økologiske håndværk,
  •  initiativ og tør udfordre vanetænkning. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle