50 års forskel på billederne: "Det er sjovt at se udviklingen"

Et 50 år gammelt foto fra 1969 fik Karen Jensen til at sende sin mand og hendes søn ud i marken for at tage et lignende foto.

På et billede fra 1969 står Karen Jensens mand, Niels Peter Jensen, på cirka 18 år sammen med sin far. I baggrunden er det gårdens bugseret Dronningborg D600. De er netop i gang med at høste.

Da familien så billedet, måtte Karen Jensen sende sin mand og søn ud i marken for at tage et lignende billede på den samme slægtsgård ved Bredsten i Vejle, blot 50 år senere.

"Det gamle billede fandt vi helt tilfældigt. Det var min søns kammerat, der havde det liggende, fordi hans bedstefar havde taget billedet, og så tænkte vi, det ville være sjovt at tage et lignende billede i år", fortæller Karen Jensen.

Da en kammerat fandt et foto fra sin bedstefars tid, måtte han sende det videre til Karen Jensens søn, Jens Christian. Det er bedstefaren, der er taget billedet af familien.

Gården med 60 tønder land har været i familiens hænder i mange år. Førhen var gården også en kro, men den lukkede i 1956, og siden har Karen Jensens svigerfar drevet det som landbrug.

"I 1989 køber vi gården. Min mand har altid arbejdet hjemme på gården. Vi har altid dyrket korn, og i år har vi vinterbyg og vårbyg. Vi har det som regel oplagret og sælger kornet, når priserne er gode", siger hun.

I dag bor Karen Jensen på gården sammen med sin mand, mens sønnen Jens Christian Jensen har høstet det meste. På det nye billede er det med gårdens "nye" brugte mejetærsker Massey Ferguson 30.

"Så vidt jeg kan forstå, så er høsten gået godt. Hvis vi ser bort fra sidste års tørke og sammenligner med de andre år, så har udbyttet været nogenlunde. Regnen har trukket høsten lidt ud", siger Karen Jensen.

Med de indsendte fotos deltager Karen Jensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle