52 Danish Crown-medarbejdere har nedlagt arbejdet

Manglende opfølgning på en ny akkordsats har ført til strejke.

Siden tirsdag morgen har 52 medarbejdere i Danish Crown i Ringsted nedlagt arbejdet. Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at der for syv måneder siden blev indført en ny midlertidig akkord i den pågældende slagteriafdeling, der ændrede arbejdsmetoden ved produktionsbåndet, hvor medarbejderne til daglig udbener grise-forender.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

Efter en måned blev der rutinemæssigt igangsat en kontrolundersøgelse af den nye arbejdsmetode for at kunne prissætte arbejdet korrekt - og det er den undersøgelse, som medarbejderne mener har taget alt for lang tid at færdiggøre, oplyser Kim Brandt der er sekretariatsleder hos fødevareforbundet NFF.

FirstFarms låner millioner til opkøb og udvidelser 15. december · 18:44

Indtil videre har undersøgelsen været undervejs i seks måneder, og det mener Kim Brandt er længere tid end normalt, men det er set før, at en undersøgelse er trukket ud.

I Danish Crown ærgrer man sig over arbejdsnedlæggelsen.

"Vi har ingen interesse i at trække sagen i langdrag, og det ærgrer os meget, at en gruppe af medarbejdere i strid med overenskomsten har valgt at nedlægge arbejdet", udtaler pressechef i Danish Crown, Jens Hansen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu