524 gamle støtteansøgninger er stadig under behandling

I en opgørelse meddeler Landbrugsstyrelsen at 524 sager om moderniseringsstøtte stadig er under behandling.

Landbrugsavisen har tidligere skrevet, at mange landmænd oplevede lange sagsbehandlingstider, når de søgte om udbetaling af den moderniseringsstøtte, de havde fået tilsagn til.

De lange sagsbehandlingstider fik miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, til at nedsætte en task force, der skulle behandle de gamle sager.

Nu har Landbrugsstyrelsen lavet en opgørelse over de resterende sager i et svar til miljø- og fødevareudvalget.

Af opgørelsen fremgår det, at 524 sager, hvor anmodningen om udbetaling er modtaget før første januar 2019, netop nu behandles af task forcen. Af de 524 sager 62 dog ”komplicerede sager”, der enten skal i høring, eller hvor man venter på bistand fra Kammeradvokaten.

Dermed er 462 sager under normal behandling af den 19 mand store task force, der har til mål at færdigbehandle sagerne i det første halvår af 2019.

Jakob Ellemann-Jensen oplyser desuden i et andet svar til udvalget, at task forcens arbejde forløber som planlagt. Task forcen har benyttet den første tid til at sætte de ansatte ind i reglerne, så sagsbehandlingen kan forløbe gnidningsfrit.

Dermed ser det ud til, at formand for kvægsektoren i Landbrug & Fødevarer får sit ønske om hurtigere sagsbehandling opfyldt.

Han udtalte tidligere i februar, at han og L&F ville holde ministeriet og styrelsen i ørerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle