59 år gammel mejetærsker imponerer stadig agronom

Den røde klassiker Dronningborg fik agronom Christian Haldrup til at stoppe op. Spørger man ejermanden, Vagn Petersen, holder han fast i maskinen, så længe den kører.

Det var en almindelig spadseretur ved Horsens for Christian Haldrup og hans hustru. Og så alligevel ikke, for undervejs får Christian Haldrup øje på en gammel, rød klassiker i færd med at tærske vårbyg.

Den røde maskine var en Dronningborg D 900 fra 1960, 59 år gammel, med landmand Vagn Petersen som pilot. Mejetærskeren har han haft siden 1992.

"Det er sjældent, jeg ser de gamle maskiner, fra da jeg selv var dreng. Jeg har set den køre før, men jeg bliver stadig lige imponeret og overrasket over at se dem aktive i marken," fortæller Christian Haldrup.

De sidste 25 år har han arbejdet som agronom hos Seges. Når han ser de gamle klassikere, får det ham til at tænke på sin bedstefar, der dengang blev imponeret, da selvbinderen kom.

"Når du passer på en gammel maskine som Dronningborg, så er den i stand til at holde i mange år. Du sparer også nogle omkostninger. Det kan godt være, de store maskiner tjener mange flere penge, men en landbrugsmaskine, der holder i næsten 60 år, er ret unik", siger Christian Haldrup.

Så længe den lever

Ejeren af maskinen, Vagn Petersen har et hobbylandbrug på 3,5 hektar. Derudover har han også 30 kødkvæg. Vårbyg har ifølge fritidslandmanden givet rigtig godt med masser af halm.

Når han ikke høster eller passer dyrene, arbejder han selvstændigt som revisor og bogholder.

"Jeg har det godt med at være med dyrene i marken, men jeg kan også godt lide at arbejde med tal og være selvstændig. Jeg holder fast i Dronningborg, fordi de store mejetærskere ikke kan komme rundt på marken. Så længe den kører, så beholder vi den", siger Vagn Petersen.

Med billedet deltager Christian Haldrup i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle