60 landmænd bakker op om to nye biogasanlæg

Nature Energy opretter andelsselskab og byder endnu flere landmænd inden for – biogas er en del af klimaløsningerne i landbruget, siger formand Martin Lambert Pedersen, Varnæs.

60 landmænd i Aabenraa og Sønderborg kommuner er klar til en indsats for et bedre klima.

De organiserer sig i et andelsselskab, BionergiSyd AmbA og har til dato indgået aftaler om levering af 460.000 ton biomasse årligt til to nye biogasanlæg, som skal etableres i Glansager ved Sønderborg og ved Kværs.

Indtil opstart af byggeriet i Kværs er det muligt at tilmelde sig som leverandør.

Det skriver Landbosyd i en pressemeddelelse. 

Det er Danmarks største biogas-selskab, Nature Energy, som sammen med landbruget etablerer de to biogasanlæg, og det første spadestik til anlægget i Glansager er taget. For anlægget i Kværs gælder, at der endnu er gang i myndighedsbehandlingen, og at byggeriet ventes at komme i gang inden sommerferien.

På et konstituerende møde i BioenergiSyd AmbA blev Martin Lambert Pedersen, Varnæs, valgt som formand, mens Andreas Bonde, Uge, blev valgt som næstformand. Bestyrelsen består desuden af Jan Jørgensen, Tumbøl, Bo Langhede, Felstedskov og Claus Bruun Jørgensen, Tinglev. Erik Lydiksen er ansat som projektchef efter Karsten Gram, som har fået nyt job.

Fortrænger fossil naturgas

Martin Lambert Pedersen fortæller, at der er fortsat plads til flere andelshavere og dermed mere gylle til biogasanlæggene, samt at flere har vist interesse for at være med i takt med landbruget får en større og større rolle omkring klima og bæredygtighed.

"Den grønne biogas bliver produceret på grundlag af husdyrgødning, madaffald og samt affaldsprodukter, og det er med til at reducere udledningen af klimaskadelige gasser. Biogassen fortrænger den fossile naturgas, og dermed er biogas helt i tråd med udmeldinger fra Arla Foods, Danish Crown og Landbrug & Fødevarer om, at vi har et mål om at blive CO2-neutrale i 2050", siger Martin Lambert Pedersen og supplerer:

"Biogas-løsningen er fremtiden for landbruget, og derfor er jeg godt tilfreds med, at vi er kommet så langt med de helt konkrete planer her i det sydøstlige hjørne af Sønderjylland". 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle