66-årig anker til landsretten: Vil frifindes for ulvedrab

Den 66-årige, der blev dømt for at nedskyde en ulv, vil frifindes og har anket sin byretsdom.

En 66-årig mand, der blev idømt 40 dages betinget fængsel i historisk retssag om ulvedrab, vil frifindes og anker til landsretten.

Det oplyser hans forsvarer til ritzau.

Til Jyllands-Posten siger forsvarer Jan Schneider:

"Efter byrettens behandling af sagen henstår en masse uafklarede, ret principielle spørgsmål".

"Blandt andet blev den tiltalte og jeg som forsvarer ikke inddraget i de undersøgelser, der blev lavet af dyret forud for byrettens behandling", siger advokaten.

Manden blev for nyligt dømt i byretten i Herning for at nedskyde og dræbe en ulv på en mark udenfor Ulfborg i Vestjylland.

Dommen lød på 40 dages betinget fængsel, hvor manden desuden fik konfiskeret sin riffel, men dog ikke mistede sit jagttegn.

Dommen udløste blandt andet kritik for at være for mild fra den ulvevenlige forening Ulvetid:

"For os at se var der så mange skærpende omstændigheder i denne sag, at vi er uforstående overfor dommen”, sagde Foreningen Ulvetids pressetalsmand, Jens Lykkebo, til landbrugsavisen.dk efter domsafsigelse.

hybrid eller ej?

Den dømte 66-årige har erkendt, at han dræbte hunulven med en jagtriffel 16. april 2018.

Men forsvareren har sat spørgsmålstegn ved, om det var en genetisk ren ulv, eller om der kunne være tale om en krydsning mellem en ulv og en hund.

Efter dommen har det undret mange, at den dømte ikke har fået frataget sit jagttegn.

"Her tager man højde for mandens alder, og at han har gået på jagt i 50 år uden at begå en lignende handling", har anklager Ulrik Panduro forklaret til landbrugsavisen.dk.

Også Anklagemyndigheden anker dommen. Men her er formålet at få manden idømt en skærpet straf.

"Vi ønsker, at landsretten tager stilling til, om fængselsstraffen skal være højere, men også om den tiltalte skal have frakendt sit jagttegn", siger senioranklager Mette Bøgelund Hansen i en skriftlig kommentar til ritzau.

Opdateret kl 9:50: Tilføjet, at anklagemyndigheden også anker.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle