75 danske jobs i spil: Arla flytter produktionslinjer til Mellemøsten

Opkøb i Bahrain får Arla til at rykke produktionslinjer til mellemøsten. 75 danske medarbejdere står til at miste jobbet.

Arla flytter dele af produktionen af fløde og smelteost til mellemøsten. Dermed står 75 ansatte fra to produktionsanlæg i Nordjylland til at miste deres job.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse. 

Produktionen flyttes fra tre produktionsenheder til det nye produktionsanlæg i Mellemøsten, som det landmandsejede selskab netop har købt og overtaget pr. 28. maj. Det sker som led i dels selskabets målsætning om at skabe nye forretningsmuligheder for kunderne, dels de løbende bestræbelser på at effektivisere Supply Chain.

Flytningen af produktionen ventes først at finde sted i slutningen af 2020 og midten af 2021, men Arla Foods annoncerer ændringen allerede nu for at sikre en nem og gennemsigtig overgang samt rettidige løsninger for de berørte medarbejdere.

Flytter udvalgte produktionslinjer til nyt produktionsanlæg

Produktionslinjerne, der involverer smelteost og steriliseret fløde, fra produktionsanlæggene i Bislev og på AKAFA, i Svenstrup i Danmark og fra Riyadh i Saudi-Arabien bliver rykket til det nye produktionsanlæg i Manama i Bahrain.

Der er stadig en række faktorer, der kan ændre de endelige tal, men Arlas aktuelle estimater for de mængder, der vil blive flyttet, er:

  • Ca. 26.000 tons (årligt) smelteost fra Bislev, som potentielt vil påvirke ca. 40 medarbejdere
  • Ca. 18.000 tons (årligt) steriliseret fløde fra AKAFA i Svenstrup, som potentielt vil påvirke ca. 35 medarbejdere.

Mængderne af smelteost, der skal flyttes fra Riyadh, er endnu ikke endeligt bekræftet, men Arla oplyser til landbrugsavisen.dk, at man arbejder på at få det fastlagt inden for rimelig tid, hvilket vil sige inden sommerferien, i hvert fald på Bislev anlægget. 

"Det giver rigtig god mening for os at have produktionen af præcis disse produkter på det nye produktionsanlæg i Bahrain, da produkterne primært produceres til Mellemøsten og Nordafrika og i mindre grad til andre markeder. Vi kan dermed sætte et stærkt regionalt fodaftryk på Supply Chain, hvilket gør det muligt for os at sikre vores langsigtede konkurrenceevne i regionen gennem skala og effektivitet. Samtidig vil vores testanlæg på det nye produktionssted i Bahrain vil hjælpe os til at innovere på nye måder inden for denne kategori",  siger Sami Naffakh, chef for Arlas Supply Chain og Executive Vice President.

Det nye produktionssted i Manama, Bahrain, har i øjeblikket en kapacitet på over 66.000 tons. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle