85.000 kom helt tæt på landbruget

Klima, bæredygtighed og også natur var nogle af de store temaer på Årets Landbrug. Men vigtigt var det stadig at få hilst på landbrugets køer og kolleger.

62 landmænd over hele landet tog i dag imod nysgerrige danskere, der gerne ville se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. Og der blev rig lejlighed for alle de mange børn og voksne til at hilse på de danske køer og deres kolleger - samt at blive klogere på bæredygtighed, klima og også natur- og naturpleje.

Et af de landbrug, der bød udenfor, var Møllerup Gods på Djursland, hvor Anne Sophie og Stig Gamborg blandt andet driver 500 hektar jord med rødsvingel, hvede og hamp, som anvendes til fødevarer, isolering og hudplejeprodukter. De arbejder meget med biodiversitet og bæredygtighed i forvaltning af landbruget og den tilhørende natur.

Gæsterne havde derfor også mulighed for at høre såkaldte TEDtalks om Møllerup i en bæredygtig sammenhæng og hamp som bæredygtig afgrøde.

En af dem, der benyttede sig af det tilbud, var Helle Freudendal, der besøgte Møllerup med en flok venner.

"Det er spændende at høre om, hvor meget man kan bruge hamp til. Der er virkelig mange perspektiver i det", sagde hun.

Hit at være tæt på dyrene

På Bredballegård ved Mårslet var det mest grise og køer, de mange børnefamilier var interesserede i.

Jakob Thorhauge Pedersen, der for første gang var taget til Åbent Landbrug med sin kone og deres lille søn, brugte lang tid ved de nyfødte kalve.

"Her kan vi få lov til selv at gå rundt og røre ved dyrene. Det bedste ved besøget har helt klart været at komme tæt på dyrene", sagde han.

Det fine besøgstal glæder Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, der både var forbi Møllerup Gods og Bredballegård.

"Det er en kæmpe indsats, værterne lægger i Åbent Landbrug. Oftest er hele landmandens familie, naboer og lokalsamfundet involveret. Det vidner om engagement og stolthed, og det sender et signal til danskerne om, at vi er et åbent erhverv, der gerne viser vores produktion frem. Så er det dejligt, at så mange danskere vælger at tage imod tilbuddet", siger han.

I 2020 vil der være Åbent Landbrug søndag den 20. september.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle