90-årig mormor sørger for grillkyllinger efter sidste tærskning

Mormor har altid sørget for at købe grillkyllinger med i marken til den sidste høst. Nu er hun 90 år, men formår stadig at holde fast i traditionen.

Det har altid været en tradition på Nissumgaard ved Skanderborg, at hele familien samles til mormors hjemmebragte grillkyllinger efter sidste mark er høstet.

Traditionen har dog haft pause i 18 år, fordi familien besluttede at sælge Nissumgaard i 2002.

"Henrik har altid gerne ville drive familiegården videre, så han var meget ked af, at de dengang solgte. Han har derfor lige siden haft en drøm om købe gården tilbage, hvilket han så endelig fik gjort for tre år siden", fortæller Cecilia Vester, kæreste til gårdens ejer Henrik Ehm Hansen.

Det var en sej kamp for Henrik Ehm Hansen at få lov til at købe gården tilbage, men efter nogle års kamp med banken om at få lov til at optage lån, lykkedes det ham at købe familiegården tilbage efter 15 år i andres hænder.

Fluks tilbage i vante rammer

Lige siden gården kom tilbage i familien, har mormor trofast genskabt den gamle høst-tradition med grillkyllinger i marken efter sidste høst. Dengang familien solgte gården var mormor 72 år, og hun sprang let og elegant med på sidste tur i mejetærskeren. 

I år er hun knapt så mobil, så hun følger i stedet høsten fra sin stol på marken. Det gør hun sammen med resten af familien, som alle vender hjem til gården i høsten, hvor de med spænding følger årets resultater.

"Hele familien kommer altid hjem i høsten og følger med og er sammen. De er meget tæt knyttede til hinanden, og det er hyggeligt at være med i fællesskabet", siger Cecilia Vester.

Den sidste høst blev 32 hektar hvede med et udbytte på 9 ton og en vandprocent på 14,2. Nissumgaard driver 268 hektar planteavl samt et svinebrug. 

Med det indsendte billede deltager Cecilia Vester i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle