Høstvejrets budbringer

Meteorolog Jesper Rasmussen sender fra Roskilde vejrmeldinger ud til landmænd.

"Og så stiller vi over til vejret." Det tidspunkt i tv's nyhedsaviser venter mange landmænd på for tiden.

Og meteorolog Jesper Rasmussen, 37 år, på Vejr2 (som nu skifter navn til Frontweather) er, hvad man kan kalde en høsthjælper på distancen. Hans arbejde er blandt andet at varslinger på sms, mail eller via hjemmesiden til firmaets landmands-kunder.

Det hele foregår langt fra landmandens praksis, på et kontor midt i Roskilde.

"Jeg er blevet meteorolog, fordi det er en tilfredsstillelse at kunne hjælpe folk. . Om det så er godt eller dårligt, når der kommer regnbyger på en sommerdag, det har jeg ingen mening om. Jeg er kun budbringer."

For Jesper Rasmussen er det mest spændende vejr, når der er regn og torden. Hvor det så rammer præcist, er en udfordring for en meteorolog at udregne.

Marker på vejen

Selv er han flyttet fra Storkøbenhavn ud til frisk luft og dejlig natur ved Glumsø. Hver dag kan han nyde synet af markerne og følge med i naturens gang.

Har landmanden mange penge på spil i en høst kan han godt finde på at ringe og beklage sig over en prognose, han har betalt for at få, og som så ikke helt holdt stik.

"Men landmænd er også professionelle folk, så de ved, der ikke er en eksakt videnskab, men vores bedste bud, siger Jesper Rasmussen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle