Kartoffeldag med markforsøg og maskingrej

5. august står i kartoflernes tegn ved et arrangement i Ikast.

Der ventes over 300 besøgende, når der igen i år afholdes kartoffeldag i Ikast. Et 11 hektar stort areal med forsøg, samt en samling af maskiner til kartoffelmarken, danner rammen om arrangementet, der finder sted tirsdag 5. august hos I/S Kjargaarden, Sundsvej 6, 7430 Ikast.

Over 20 forsøg

Om formiddagen er der rundvisning og gennemgang af de over 20 forsøg. Blandt andet belyses cikadebekæmpelse i stivelseskartofler, gødningsstrategier, læggeafstandens betydning for udbyttet og efterafgrødens betydning for angreb af rodfiltsvamp og nematoder.

Som et nyt punkt inden for gødningstildeling vil der være forsøg at se, hvor der er anvendt alternative gødningsformer. Blandt andet husdyrgødning og restprodukter fra industrien.

Det er også muligt at se sortsforsøg, og det hele gennemgås af rådgivere og andre specialister, blandt andet sortsrepræsentanter og folk fra maskinbranchen.

Maskingennemgang

Eftermiddagen er i maskinernes tegn. Der vil blive gennemgået og demonstreret nyheder fra blandt andet Hylleberg A/S, Vibo Maskiner/Hoven Smede- og Maskinforretning, Sønderup Maskinhandel, Scan Agro og Agro Link. Herudover deltager Byggeri & Teknik.

Tilmelding er ikke nødvendig. Der serveres morgenmad, når arrangementet begynder kl. 9.30, middagsmad fra 12 til 12.30 samt kaffe om eftermiddagen. Kartoffeldagen arrangeres af Heden & Fjorden, Jysk Landbrugsrådgivning, Lemvigegnens Landboforening og Vestjysk Landboforening.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle