Spænding til det sidste da Hereford sejrede

"Slyk's 1. Agro" fra Ib Østergaard Ravn i Vejen fik Prins Joachims Ærespokal og vandt an knusende sikker sejr i tyrenes Interbreed.

Spændingen blev trukket ud til det allersidste, og det blev mere og mere tydeligt, at dommerne holdt et-tallerne tilbage, da Interbreed-konkurrencen blandt skuets 12 bedste kødkvæg-tyre fandt sin afgørelse.

Tredjesidste tyr, en Charolais fra Hesselballegård, der vandt hundyrenes konkurrence, fik med 43 point det, der skulle vise sig at blive en andenplads. Næstsidste tyr i konkurrencen, en Limousine fra Keld Aalykke Jensen, Nr. Nebel, tog tredjepladsen med 46 point, og så stod det klart, at vinderen var Hereford-tyren "Slyk's 1. Agro" fra Ib Østergaard Ravn, Vejen, der scorede hele otte et-taller og tre to-taller.

"Hel unik score og en suveræn vindertyr," lød det ved bedømmelsen.

Hermed fik Hereford sat et flot punktum for den danske del af World Hereford Conference, som Landsskuet dannede rammen om, og der var stor glæde i Hereford-staldene efter sejren, for det er længe siden, et Hereford-dyr har vundet Interbreed på Landsskuet.

Ærespokal

"Slyk's 1. Agro" blev dobbelt triumfator, for allerede fredag fik Ib Østergaard ravn den nystiftede Prins Joachims Ærespokal for skuets Supreme Champion i World Hereford Show Finalen.

Supreme Champion er det bedste dyr blandt de to, som i forvejen var kåret som henholdsvis bedste han- og hundyr. Tre år gamle "Slyk's 1. Agro" var her ude i konkurrence om titlen med kvien "Juelsgaard Henna" fra Jørgen Holm Thomsen, Ringkøbing.

Kåring af Supreme Champion er egentlig en gammel tradition, men har ikke været gennemført i en række år, fortæller formanden for den danske Hereford-forening, Søren Hansson.

Tyren er solgt

Kvien fra Jørgen Holm Thomsen blev solgt på stilleautionen og også vindertyren skiftede ejer.

"Nu er det tredje årgang jeg har den, så den vil begynde at støde på sine egne døtre," forklarer Ib Østergaard Ravn.

Sejren havde han ikke forventet.

"At vinde Interbreed er ikke noget, man kan regne med, det er noget man kun kan håbe på," mener Ib Østergaard Ravn.

Han har en halv snes moderdyr, og da han fik de første registrerede dyr i 1979, kan han næste år fejre 30 års jubilæum som avler.

Han udstillede første gang på landsskuet i 2002 og havde da bedste Hereford handyr. Sidste år kunne han så stille med en reserve Grand Champion, og det var også i form af "Slyk's 1. Agro".

Hereford Conference

World Hereford Conference holdes hvert fjerde år, og blev denne gang afviklet i Danmark, Norge, Sverige og Finland med deltagere fra det meste af verden.

"Der har været deltagere fra 16 nationer, heriblandt 46 fra Australien og 37 fra New Zealand," fortæller Søren Hansson, der glædede sig over det gode vejr til den danske del af arrangementet.

Inden besøget i Herning havde Hereford-folkene således været i Finland og Sverige, og efter Herning og København nu går turen videre til Norge.

Næste World Hereford Conference finder sted i 2012 i Canada.

Med 130 dyr i alt blev det også en ekstra stor udstilling, som endda kunne have været større, hvis det ikke havde været for bluetongue-restriktioner og 30-dages reglen, som betød, at udstillere fra Roskilde og Odense ikke kunne være med, påpeger Søren Hansson.

"Men det er flot, at så mange medlemmer har bakket op om arrangementet, og sejren i Interbreed er kronen på værket," fastslår han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle