Majsavlere kan vente kontrol af efterafgrøde

Ompløjning må tidligst ske 1. marts.

Mange majsavlere kan i den kommende tid vente besøg fra Plantedirektoratet som vil kontrollere, at de pligtige efterafgrøder efter majs stadig står på jorden. Det oplyser direktoratet i en faglig meddelelse.

Mange majsavlere sår i juni måned en efterafgrøde af græs ud i majsen for at opfylde kravet om pligtig efterafgrøde, og til forskel fra andre efterafgrøder må efterafgrøden i majs først pløjes om eller destrueres efter 1. marts.

Ifølge planteavlskonsulent Bent Ventzel Hansen, Jysk Landbrugsrådgivning, bruger en del kvægbrugere adgangen til at så efterafgrøde i majsen - det gælder ikke mindst mælkeproducenter med 2,3 DE pr. hektar, hvor der kræves mindst 70 procent plantedække med græs eller græsefterafgrøde.

Avlere er opmærksomme

"Majsavlerne er opmærksomme på, hvornår de må røre efterafgrøden, og i de fleste tilfælde er det slet ikke aktuelt at køre i marken før efter 1. marts. Typisk skal der jo sås majs igen," siger Bent Ventzel Hansen.

"Men man kan diskutere, hvor stor effekten har været i 2008. Som de fleste husker var der en lang tørkeperiode i maj-juni, hvor græsset blev udsået i majsen, og i nogle marker var der en dårlig fremspiring af græsset. Det er jo ikke tidspunktet, hvor man vander majsen."

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle