"Stærk uden at være klodset"

Fendt 828 Vario er stærk i forhold til sin størrelse, synes lollandsk planteavler, der sikrede sig det første eksemplar i Nordeuropa.

Den yder 280 heste i maksimaleffekt, men er en tand mindre end de største traktorserier på markedet. Det er en af fordelene, som Thomas Fabienke ser i sin Fendt 828.

Traktoren er den første kundesolgte af sin slags i Nordeuropa og afløser en Fendt 818 Vario på topposterne hos den lollandske planteavler.

"828'eren er primært købt for at få flere heste foran harverne," forklarer han og understreger, at ud over den højere ydelse så har traktorens smidighed glædet ham.

"Det er lige før, jeg kan dreje med min fire meter brede såmaskine uden at bakke," siger han.

Overblik og komfort

Fendt 828 er den første Fendt-model, som er udstyret med den nye og større Vario-skærm. Og det er ifølge Thomas Fabienke en stor forbedring.

"Nu kan man se flere forskellige menuer samtidig, så man slipper for at bladre i en masse skærmbilleder," forklarer han og synes, det er med til at give et godt overblik. Så godt, at han ikke ser det som nødvendigt at være på brugerkursus med traktoren.

"Nej, den er meget brugervenlig, og så har jeg prøvet mig frem og ellers fået god hjælp fra forhandleren, Mertz i Faxe," siger Thomas Fabienke.

Han forventer at bruge mange af skærmens funktioner i fremtiden.

"Jeg forestiller mig at få aktiv gps-styring på de redskaber, jeg bruger i rækkeafgrøderne, så det bliver lettere at radrense," nævner han som eksempel.

Tryg trods ny model

For Thomas Fabienke var det ikke noget stort skridt at lade en gennemprøvet Fendt delvis afløse af model 828. Heller ikke selv om det var det første eksemplar i den nye serie og hans første møde med AdBlue.

"Jeg havde spurgt andre brugere af AdBlue til råds og fik indtryk af, at det ikke skulle frygtes," siger han og tilføjer, at der har været god backup fra både forhandler og importør, når der har været lidt småting med traktoren.

En ting der resterer er dog ønsket om en større AdBlue-tank, end den på 37 liter der sidder på originalt. Ifølge Agco Danmark er der da også en større på vej.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle