'Det er et hasardspil om dansk landbrug'

"Får vi bare ét tilfælde af svinepest, så hedder noteringen ikke 9,20 kr. men måske 4,20 kr.," siger vognmand Niels Jeppesen

Vognmand Niels Jeppesen driver virksomheden Bettegris, der både står for at omsætte smågrise internt i Danmark og har faste aftaler med tyske landmænd, der køber danske smågrise. Han er rystet over, at fødevareministeren vil droppe reglen om 48 timers karantæne og kravet om vask og desinfektion ved grænsen. Niels Jeppesen frygter, at det øger risikoen for, at nye sygdomme kommer til landet, og at det vil få katastrofale følger for den danske landbrugseksport.

"Det er et hasardspil om vores landbrugseksport. Får vi bare ét tilfælde af svinepest, så hedder noteringen ikke 9,20 kr. men måske 4,20 kr.," siger Niels Jeppesen.

Han er enig i, at 48 timers karantæne måske er i overkanten, men mener på den anden side, at en fuldstændig afskaffelse af karantænereglen er alt for risikabel.

"Et kompromis kunne være 12 timers karantæne for bilerne. Det vil også passe fint med, at vi har nogle køre-hviletidsbestemmelser at overholde," siger Niels Jeppesen.

Han understreger, at hans egen virksomhed gør meget ud af at holde en høj standard omkring vask og desinfektion af bilerne, når de returnerer til Danmark.

"Det koster da både tid og penge, og jeg frygter, at nogle chauffører og nogle virksomheder bliver fristet til at springe over, hvor gærdet er lavest," lyder det fra Niels Jeppesen, der støtter landbrugets egne bestræbelser på at fastholde så høj en standard som muligt på området.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle