Klovvaskere halverer klovlidelser

Klovvaskere kan være med til at halvere forekomsten af klovlidelser. Det er konklusionen på en ny Farmtest.

En ny Farmtest viser, at klovvaskere kan være med til at reducere forekomsten af klovlidelser.

17 besætninger har deltaget i afprøvningen. Af dem mener 70 procent, at klovvaskeren har været medvirkende til minimum at halvere forekomsten af digital dermatitis i besætningen. De resterende tilskriver en mindre markant forbedring, at klovvaskeren kun har været kort tid i brug.

Årlig besparelse på 130.000

Beregninger siger, at en behandling af digital dermatitis koster ca. 1.500 kr. pr. ko. Hvis både denne beregning og landmændenes erfaring om en halvering af tilfældene holder stik, vil det betyde en årlig besparelse på 130.000 kr. i en besætning med 200 køer.

Dette under forudsætning af, at 70 pct. af dyrene rammes af digital dermatitis, og halvdelen helbreder sig selv, mens resten skal igennem en behandling. Klovvasker er kun et supplement. Ifølge Farmtesten er det dog ikke nok at tro, at den hellige grav er vel forvaret alene ved investeringen i klovvasker. Således var det kun de kvægbrugere i undersøgelsen, hvor klovvaskeren indgik som supplement til en generel indsats mod digital dermatitis, der så de bedste resultater med klovvaskeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle