Versatile stortraktor med 610 hk

Versatile har lanceret en 610 hestes knækstyret traktor, der bliver en ny topmodel i deres program af præriebamser. Topmodellen kommer dog næppe til Danmark.

Canadiske Versatile har øget deres traktorprogram i højden ved at lancere en ny knækstyret topmodel.

575 er navnet på præriebamsen, der udvendigt ligner de mindre modeller, men indvendigt er peppet en del op. Dens nominelle ydelse er 575 heste, men maksimaleffekten er oppe på 610. Derfor lander den blot en håndfuld heste under Challenger MT975B, der med sine 615 hestes maksimaleffekt er den største serieproducerede landbrugstraktor på markedet.

Kræfterne kommer fra en 15 liter stor Cummins QXS-motor, og overføres til hjulene med en 16/4 Cat Grizzly powershifttransmission.

Listeprisen på Versatile 575 i USA vil lande omkring 1,8 mio. kroner. Traktoren forventes dog ikke at dukke op på danske marker.

"Den er ikke CE-godkendt, og med den lange procedure, en sådan godkendelse omfatter, bliver den det nok heller ikke," vurderer Jim Thygesen, salgschef hos Kragmann i Middelfart, der er generalimportør i Danmark af Versatile.

Redskaberne kalder

Versatile, der ligger i Manitoba, Canada, kan med 575'eren nu matche efterspørgslen på mere power, forklarer marketingchef, Adam Reid.

Efterspørgslen kommer blandt andet fra de canadiske farmere, der slæber luftsåmaskiner med bredder på op til 84 fod (cirka 26 meter). Derudover vokser andelen af store og grove, såkaldte "disk rippers", altså kombinerede grubbere og tallerkenharver. Det skyldes ifølge Versatile udbredelsen af genmodificeret Bt-majs, hvis stubbe er ekstra seje at få bugt med på marken.

Bagerst sidder en kategori 5 trækstang, hvor trækbolten er hele syv cm tyk, og traktoren kan levere en hydraulikydelse på op til 303 liter pr. minut. Dieseltanken rummer 1.325 liter, så heller ikke her er specifikationerne små.

I 2007 købte den russiske mejetærskerproducent, Rostselmash, 80 procent af aktierne i Buhler Industries, som ejer Versatile. Det betød både, at der blev investeret mange penge i modernisering af Buhlers fabrikker, og at mærket nu har fået 200 forhandlere mere, fordelt i Rusland, Ukraine, og Kazakhstan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle