Kina åbner for pølser og bacon

Ny aftale baner vej for eksport af forarbejdet svinekød til Kina.

Fødevareminister Henrik Høegh (V) underskrev i denne uge en ny handelsaftale med sin kinesiske kollega, som åbner for eksport af forarbejdede kødprodukter som pølser og kødkonserves fra Danmark.

I dag må danske virksomheder kun eksportere fersk svinekød til Kina, og det meste af eksporten består af biprodukter som haler, grisetæer og grisehoveder.

"Vi har længe været gode til at levere de svinekødsprodukter, som de kinesiske forbrugere efterspørger. Nu er der udsigt til, at vi snart kan åbne for endnu flere danske slagterier, der kan levere kød til de kinesiske markeder," siger Henrik Høegh til Ritzau.

Hidtil har 11 danske slagterier været godkendt af de kinesiske myndigheder til salg af fersk svinekød til Kina, og med den nye aftale kan flere danske slagterier og kødproducenter, der handler med forarbejdede kødprodukter, komme ind på det attraktive marked.

"Aftalen stabiliserer og udvider vores leverancer til Kina og med plads til flere danske virksomheder. For danske svineavlere og priserne herhjemme er det vigtigt at have så bredt et eksportmarked som muligt," siger Asger Krogsgaard, formand for virksomhedsbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, til Ritzau.

mle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle