EU-penge bag succes på Fyn

Europas største bisonfarm ligger på Nordfyn.

Hvordan er det at være bisonavler i Danmark?

Det ved Yvonne og Niels Henrik Ove alt om. Deres bisonfarm og oplevelsescenter på Nordfyn, Ditlevsdal Bison Farm, er én af de rigtig gode historier om, hvordan EU’s landdistriktsmidler i LAG-puljen kan bidrage til vækst og udvikling på landet.

Derfor har Danske Deltidslandmænd inviteret Niels Henrik Ove, Morud, med til årsmødet i Middelfart, så han kan fortælle om, hvordan han og hustruen for snart 20 år siden købte nogle bisonokser - mest for sjov - og sidenhen har udviklet deres bisonfarm, så den nu kan kalde sig Europas største bisonfarm med 300 ton-tunge bisonokser, gårdbutik, restaurant, events og aktiviteter midt i den nordfynske natur.

Fyrtårnsprojekt

»Ditlevsdal Bisonpark er et eksempel på de gode historier, vi har fokus på på vores årsmøde, og som er startet op med LAG-midler,« siger Niels Pedersen Qvist, formand for Danske Deltidslandmænd.

Ditlevsdal Bisonpark blev i 2009 udvalgt som 'fyrtårnsprojekt' af LAG Nordfyn og modtog som sådan et støttebeløb på ca. 760.000 kr. til udviklingen af oplevelsescentret, der er blevet en stor turistattraktion.

LAG-koordinator Alex Würtz, Herning, fortæller på Danske Deltidslandmænds årsmøde mere generelt om, hvad de Lokale AktionsGrupper (LAG) kan tilbyde, mens Alis Jessen, Blommenslyst, beretter om vilkår og muligheder for at udvikle ferieboliger på landet.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle