Drømmetyr nødslagtet

Sidste efterår købte Mads Bjerregaard en Charolais-tyr i Frankrig. Dagen før han skulle overføre købesummen til den franske landmand, fik han at vide, at tyren var blevet nødslagtet. Bittert, indrømmer den nordjyske kødkvægsentusiast.

Geronimo, som tyren hed, var af den absolutte top af Charolais i Frankrig. Hans mor ligger i den avlsmæssige topti, og jeg var slet ikke sikker på, at det ville lykkedes mig at købe ham.

 

Ja, i den grad, men markedet for kødkvægdyr er langt større i Frankrig, end det er i Danmark. Priserne er tilsvarende højere på de absolut bedste dyr, og derfor var det en positiv overraskelse, at vi fik det sidste bud på Geronimo. Han kom ind som den sidste tyr på auktionen i Nevers, og måske var pengene sluppet op for de lokale købere. Vi fik ham i hvert fald. Troede vi.

 

Det var hårdt at få at vide, fordi vi havde glædet os til at få ham hertil. Vi købte ham i efteråret, og vinteren forekom da lang, fordi vi skulle vente på ham. Det tog dog også ekstra tid på grund af de sundhedsmæssige foranstaltninger såsom blodprøver, sundhedsdokumenter med videre. Danmark er et udfordrende land at importere dyr til. Men det var hårdt at få at vide, at han var nødslagtet. I dagene efter beskeden var jeg nu også inde på den franske stambogshjemmeside for at tjekke, om tyren nu var afgået.

 

Svinepest: Nu vil Frankrig bygge vildsvinehegn 15. oktober · 14:32

Jo, men han er jo 2.000 km væk, så jeg kunne ikke tage hen til ham og tjekke, om det var rigtigt. Jeg mistænker ham ikke for snyd, for tyren var meldt ud af registret.

 

Sælgeren har tilbudt mig en helbror til Geronimo, som jeg skal ned og se på i efteråret. Men brødre er jo ikke altid ens, så det er ikke sikkert, at jeg køber den.

 

Fordi jeg er avlsentusiast og gerne vil have en anden type dyr end andre. Hvis man vil sælge avlsdyr, skal man have noget, som andre ikke har endnu. Det er en spændende hobby.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu