Hvidebæk Slagteri klarer rekonstruktion

Grisehandler Jesper Madsen træder ind i ledelsen af det kriseramte slagteri på Vestsjælland. Men familieslagteriet skal fortsat kæmpe for overlevelsen.

Hvidebæk Slagteri kan se frem mod en ny fremtid, efter at en rekonstruktion forleden faldt på plads.

Løsningen indebærer, at grisehandler Jesper K. Madsen fra Vildbjerg skyder penge ind i virksomheden sammen med administrerende direktør og ejer Henrik Fobian.

Dermed er der fundet en løsning for slagteriet, der i marts sidste år blev taget under rekonstruktion.

»Vi har fået ny kapital. Størstedelen kommer fra mig, da jeg har skudt 2 millioner kroner ind,« fortæller Henrik Fobian.

Ifølge CVR-registret er det samlede indskud på 2,485 millioner kroner, der er indbetalt ved konvertering af gæld. Det betyder, at kapitalen nu udgør 7,985 mio. kr.

Samtidig har Jesper Madsen overtaget en plads i bestyrelsen fra Henrik Fobians bror Klaus, der fremover ikke længere vil være en del af hverken ejerkreds eller den daglige drift.

»Det var et krav fra banken, at vi skulle have en ekstern investor ind. Så var det nærliggende med Jesper, da vi køber alle grise af ham og har gjort det i mange år,« forklarer Henrik Fobian og fortsætter:

»Det er en midlertidig ordning. Der er lavet en klausul om, at han skal ud af det igen.«

Dagligdag er en kamp

Slagteriet slagter omkring 200 grise om ugen, fordelt på fire dage. Afsætningen går både til hjemmemarkedet og eksport. Desuden har man egen pølsemageri.

Henrik Fobian forventer på ingen måde, at alt er lysegrønt efter rekonstruktionen.

»Vi har lavet en række produktionsomlægninger og fået passet ting til. Men dagligdagen er stadig en kamp for at få det til at hænge sammen. Du skal kæmpe hver dag. Markedet for slagterier er presset, og på Sjælland er vi jo kun to tilbage,« siger han.

Han glæder sig over, at han har en fast aftale om at aftage grise.

»Jeg tror fortsat, at konkurrencen om slagtesvin bliver lige så hård,« fortæller direktøren med henvisning til ugens udvikling.

Det lykkedes ikke onsdag eftermiddag at få en kommentar til indskuddet i Hvidebæk Slagteri fra Jesper K. Madsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle