Aarhus Universitet trækker oksekødsrapport tilbage

Aarhus Universet trækker rapport om oksekøds klimabelastning tilbage, da den ikke lever op til universitets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.

Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) på Aarhus Universitet, der står bag rapporten ”Okse- og kalvekøds klimapåvirkning gennem hele værdikæden sammenholdt med ernæringsaspekter i forskellige kostmønstre” har besluttet at trække den tilbage.

Det skriver DCA i en pressemeddelelse.

"I denne sag kan der stilles spørgsmål ved armslængden til erhvervsinteresser; bl.a. fordi erhvervspartnere har haft lejlighed til at give input og kommentarer under skrivning af rapport og pressemeddelelse. Det lever ikke op til de standarder, universitetet har omkring uafhængig forskning og god forskningsskik, og vi har derfor valgt at trække rapporten tilbage. Vi kan ikke leve med at sådanne forhold skaber tvivl i offentligheden om universitetets integritet og der vil nu blive strammet op på procedurerne. Da rapporten ikke lever op til vores normale standarder om armslængde, leverer vi de bevilgede midler fra Kvægafgiftsfonden tilbage", siger Niels Halberg, direktør i DCA.

Rapportens indhold skal nu gennemgå en uafhængig international bedømmelse ved peer review.

"Vi sætter pris på, at rapporten og dens resultater nu bliver sendt til peer review, så der kan komme fokus på de vigtige resultater", , siger seniorforsker Lisbeth Mogensen og seniorforsker, emeritus John E. Hermansen, Institut for Agroøkologi, som er forfattere på rapporten sammen med seniorforsker Ellen Trolle fra DTU Fødevareinstituttet.

Universitet står fortsat inde for den gennemførte forskning, selvom den ikke har levet op til armslængdeprincippet

"Den bedste måde at imødegå faglig kritik på, er ved at internationale forskere nu gennemgår metoder og resultater via peer review", siger Niels Halberg.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle