AC Farming: Gården, hvor det hele startede, er til salg

Fire ejendomme fra det tidligere AC Farming er til salg for en samlet pris af 60 mio. kr. - en af dem er Trummersgård, hvor aktielandbruget AC Farmings historie begyndte.

Endnu en bid af AC Farmings mange ejendomme er netop sat til salg af Nybolig. Det er konkursboet efter AC Farming A/S, der er sælger.

Denne gang er det ikke mindre end fire ejendomme ved Christiansfeld, er sælges samlet. De tre ligger på Frørupvej på henholdsvis nummer 44, 47 samt 19 og 45, der er lagt sammen til en ejendom. Den fjerde ligger på Skovrup Nørrevej 15.

Ejendomsmægleren beskriver ejendommene som "et særdeles godt køb, med rigtig god rentabilitet ved et normaliseret prisleje for smågriseproduktion", og "hvor der over de seneste år erinvesteret særdeles store summer i produktionsapparatet, der fremstår som en god strømlinet stor produktionsenhed, hvor der ligeledes er energioptimeret med nye fyringsenheder, LED belysning og EC ventilation.”

Ligeledes er der ifølge mægler foretaget opdatering af foderfabrik på Trummersgård, med stor silokapacitet.

Dér hvor AC Farming begyndte

Det var netop på ejendommen Trummersgård på Frørupvej, at AC Farmings adm. direktør Jan Rodenberg boede allerede før AC farming blev stiftet. Og det var reelt på Trummersgård, at aktielandbrugets historie begyndte i den 528 kvm store hovedbygning, der er opført i 1873.

I salgsopstillingen beskrives hovedbygningen som en "særdeles præsentabel ejerbolig”, "med herskabeligt præg" som "er blevet moderniseret de seneste to år”.

Ejendommene er nu udbudt samlet for i alt 60 mio. kr. 

Den samlede produktion er på cirka 1.600 søer med 30 kgs-smågrise. Der er tilladelse til produktion af 43.479 smågrise på Frørupvej 45. Den øvrige smågriseproduktion sker i lejede stalde på Sønderskovgård.

Desuden er der tre beboelser på henholdsvis Frørupvej 45 (Nørre Lide), Frørupvej 44 (Toldgaarden) og et frilagt parcelhus på Frørupvej 47.

Bolig på Toldgaarden er udlejet til medarbejdere. Frørupvej 45 (Nørre Lide) og Frørupvej 47 er udlejet.

Der medfølger en mindre maskinpark til den daglige drift af svineproduktionen

Forleden satte konkursboets kurator en anden AC Farming-ejendom til salg. Det er en soejendom ved Klovborg med 1.400 søer, produktion af 30 kgs-grise og 357 hektar. 

Alle selskaber er konkurs

De første seks af AC Farmings syv selskaber blev erklæret konkurs i september.

Det syvende og sidste selskab AC Farming Kollund A/S, blev i første omgang erklæret under rekonstruktion. I sidste uge måtte kuratorerne dog kaste håndklædet i ringen og også erklare dét selskab konksurs. 

I det seneste årsregnskab var AC Farmings gæld gjort op til 351 mio. kr. Egenkapitalen var på 33 mio. kr. Flere af aktielandbrugets ejendomme bliver sat til salg i den næremste fremtid.

Emneord

AC Farming Tema

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle