AC Farming: Konkursboet kan gå glip af millioner

Det er usikkert, om provenuet fra salg af avlsdyrene tilfalder boet.

Konkursboet efter AC Farming har for nylig solgt avlssvin fra boet for godt 5,5 mio. kr. Det fremgår af en aktindsigt i konkursboet efter AC Farming Kollund A/S.

Køberens navn er endnu ukendt, men boet risikerer at gå glip af hele salgssummen på 5,5 mio. kr. 

Avlsdyrene kommer fra Astrup Gods, der solgte dyrene til AC Farming den 1. juni i år, og af aktindsigten fremgår det, at ”sælger af besætningen (Astrup Gods, red.) ydede kredit med betaling af købesummen og forbeholdt sig ejendomsretten til besætningen indtil købesummen var betalt”.

Derfor fremhæver kurator i en skrivelse til Skifteretten i Kolding, at det er usikkert, ”om dette ejendomsforbehold kan opretholdes i forhold til konkursboet”.

Om salgssummen tilfalder sælger af dyrene eller konkursboet, er derfor endnu ikke afgjort. Og der kan gå lang tid, før sagen bliver afsluttet.

"Desværre kan advokater være længe om at afgøre sådan noget. De har ikke travlt", siger sælgeren af dyrene Henrik Schrøder, Astrup Gods.

"Det afgørende for mig er, at jeg fik taget et forbehold, da jeg solgte dyrene med kredit. Og jeg mener, at jeg har en god sag", siger han.

 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle