AC Farming: Rigmand har trukket sig som investor

Investor og tidligere entreprenør Jan Daugaard Pedersen har trukket sig fra AC Farming, oplyser direktør Jan Rodenberg.

Den største af AC Farming A/S's aktionærer har fået nok.

Efter lidt over halvandet år som medejer og hovedaktionær har den jyske rigmand Jan Daugaard Pedersen trukket sig fra det stærkt ekspansive svineproduktionsselskab AC Farming. Det fortæller adm. direktør Jan Rodenberg, AC Farming.

Jan Daugaard Pedersen kom med i AC Farming i januar 2017. Hovedaktionæren har en lidt anden udlægning af, hvorvidt han har trukket sig eller ej.

AC Farming er derfor i den situation, at de skal findes en ny investor.

"Vi er nu presset på likviditeten, og vi skal finde ny finansiering ret hurtigt. Selv om vi har haft overskud i selve svineproduktionen og stadig har et positivt dækningsbrag, har der bare ikke været penge nok til, at vi har kunnet betale alle vores regninger", siger Jan Rodenberg.

Med sin udtræden af bestyrelsen er Jan Daugaard Pedersen med til at bekræfte billedet af en virksomhed med stor uro omkring økonomien.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at åbent hus-arrangementet på det storstilede staldprojekt, som Gråkjær bygger for AC Farming, er aflyst.

Først havde Gråkjær og AC Farming forskellige forklaringer på aflysningen af åbent hus, men efterfølgende har direktør i AC Farming, Jan Rodenberg, bekræftet de økonomiske vanskeligheder overfor landbrugbrugsavisen.dk.

"Mht. byggeriet er vi godt tilfredse med det projekt, vi har bygget i samarbejde med Gråkjær og glæder os til at få det lavet færdigt, når der igen kommer penge i kassen. Vi er lige så ærgerlige som Gråkjær over den sene aflysning af åben stald, men dansk landbrug er likviditetspresset pt., og foder er vigtigere end nye stalde", skriver Jan Rodenberg i en kommentar til landbrugsavisen.dk.

Torsdag i forrige uge trak Gråkjær alle mand hjem fra byggepladsen hos AC Farming i Give. Dagen efter blev det længe ventede åbent hus på det spektakulære staldbyggeri aflyst.

Det er planen, at AC Farming skal have løbe- og kontrolafdeling til søer i det nye byggeri.

Tre landmænd og en investor

Før Jan Daugaard Pedersens retræte var det ham og tre landmænd, der stod bag AC Farming:

- Carsten Lund Thomsen, der bl.a. har været svineproducent siden 1993, investor i DPL Invest, og i dag er medejer i svineproduktioner i bl.a. Litauen, Slovakiet og Rusland.

- Jan Rodenberg, der bl.a. har været ansat i SvineRådgivningen i Herning i 10 år - de første 3 år som konsulent og derefter som direktør.

- Jonas Juhl, der bl.a. har været driftsleder og elev hos Carsten Lund Thomsen, været med til at starte en danskejet svineproduktion i Slovakiet i 2005, været selvstændig med 500 søer siden 2008, og de sidste fem år været direktør for Grøndal svineproduktion

- Jan Daugaard Pedersen, der bl.a. er uddannet tømrer, har været selvstændig siden 1982 og opbygget en større entreprenørvirksomhed, Daugaard Pedersen, som han har solgt.

I dag ejer AC Farming A/S en lang række ejendomme i Sønderjylland og Midtjylland. Selskabet driver en af landets allerstørste svineproduktioner med 8.300 søer og en produktion på over 250.000 smågrise som eksporteres.

Ifølge AC Farming A/S's årsrapport for 2017, fik selskabet et resultat på 17,1 mio. kr. efter skat.

Emneord

AC Farming Tema

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle