AC Farmings kronjuvel købt af sjællandsk familie

Fire ejendomme fra konkursramte AC Farming solgt til sjællandske svineproducenter.

Den højt profilerede ’Sorte Diamant’, der var en del af AC Farmings store sats på strømlinet storskalaproduktion af svin, har endelig fået nye ejere. Det er familien Kjær Knudsen fra Allindemagle Landbrug ved Ringsted, der har købt Diamanten sammen med tre andre af AC Farmings ejendomme.

Ejendommen var en del af selskabet AC Farming Kollund A/S, der blev taget under rekonstruktion i september 2018 og siden gik konkurs i november.

I alt har Kjær Knudsen købt de fire ejendomme Birkebækvej 6, Birkebækvej 32, Grøndal og Højgård, der alle ligger ved Give.

"Det er fire fine ejendomme, der er har gode rammer for svineproduktion, og vi glæder os til at komme i gang", siger Kim Kjær Knudsen.

Familien Kjær Knudsen driver i forvejen svineproduktion med knap 3.000 søer og produktion af slagtesvin ved Ringsted.

Tidligere i år solgte konkursboet efter AC Farming Kollund A/S det hæderkronede avlscenter Kollund Øst til Jakob Skals, Christian Stokkendal og Laurids Søndergaard fra Munkbro Svineavl.

SKYLDTE GRÅKJÆR SEKS MIO.

AC Farming A/S gik konkurs i september, fordi tørken tog toppen af høsten og smågriseprisen sank til under 300 kr. Samtidig trak et byggeri af en moderne løbeafdeling og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer i Riis ved Give store veksler på selskabets økonomi.

Blandt andet havde AC Farming ubetalte regninger for 6,1 mio. kr. til byggefirmaet Gråkjær. Det resulterede i, at AC Farmings ejere selv begærede selskabet konkurs.

Selskabet var ejet af tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg, landmændene Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen. De ejede hver 25 procent af selskabets aktier.

Kort efter konkursen af AC Farming A/S blev fem datterselskaber erklæret konkurs. Det sjette datterselskab AC Farming Kollund A/S, blev erklæret under rekonstruktion i september. I november måtte kuratorerne dog kaste håndklædet i ringen og erklære selskabet konkurs.

I AC Farmings seneste årsregnskab var gælden gjort op til 351 mio. kr. Egenkapitalen var på 33 mio. kr.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle