Advokat: Ida Auken brændemærkede Bæredygtigt Landbrug

Bæredygtigt Landbrugs advokat til modangreb: Populistisk brændemærkning af Bæredygtigt Landbrug kan ikke ændre et nederlag til sejr for Ida Auken, skriver foreningens advokat Hans Sønderby.

»Ida Auken har tabt slaget til Bæredygtigt Landbrug. Det kan selv den mest injurierende brændemærkning ikke ændre på.«

Det skriver Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby Christensen i et modsvar til Ida Aukens udtalelser om Bæredygtigt Landbrug (BL) på Facebook.

»Det mest rabiate«

Den tidligere miljøminister kritiserede på Faceboook, at den nuværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen »er så tæt involveret med BL« (at hun i et kommissorium til en arbejdsgruppe, som skal udarbejde forslag til nye retningslinjer om vedligeholdelse af vandløb, har benyttet nogle formuleringer fra Bæredygtigt Landbrug, red.)

»Særligt fordi hendes ministerium er pinligt klar over, hvilke metoder Bæredygtigt Landbrug betjener sig af og hvor langt deres faglige påstande er fra virkeligheden,« skrev Ida Auken, der omtalte Bæredygtigt Landbrug som »ubetinget noget af det mest rabiate,« hun har været i nærheden af.

Udelukket fra de bonede gulve

Men Ida Auken er ifølge Hans Sønderby »på gyngende grund«, når hun beskylder BL for at løbe med halve vinde og være rabiate.

Tværtimod var det ifølge Hans Sønderby retsstridigt, da Ida Auken i 2013 udelukkede Bæredygtigt Landbrug »fra de bonede gulve« og fra at sidde med ved forhandlinger og andre politiske møder, med den begrundelse, at foreningen og dens formand Flemming Fuglede åbenlyst overtrådte randzoneloven.

Danskerne var tredjestørste folk på gigant-messeMaskiner 18. november · 16:45

Men der var ikke tale om lovbrud, men om sund fornuft, siger advokaten. Og da en landmand i 2015 blev frifundet i en randzonesag ført af Bæredygtigt Landbrug - og tiltalen mod Flemming Fuglede efterfølgende blev frafaldet - var det derfor »reelt en dom over Ida Aukens beslutning om at brændemærke BL,« mener Hans Sønderby.

Han kalder på den baggrund udelukkelsen og »brændemærkningen« af Bæredygtigt Landbrug for »retsstridig«.

Den faglige vinder

Også når det gælder vandløbsregulering vil Bæredygtigt Landbrug ende med det længste strå, forudsiger Hans Sønderby, som mener, at grødeskæringsinstruksen strider mod EU-retten.«

»Hvis der indgås et forlig i form af en nødvendig og effektiv oprensning, vil BL også her forlade kamppladsen som faglig og juridisk vinder.«

»Populistisk brændemærkning kan ikke ændre et EU-nederlag til sejr for Ida Auken.«

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu