Afgående direktør: Derfor stopper jeg i L&F

Afgående L&F-direktør skal arbejde tæt sammen med tidligere højtstående socialdemokrat Henrik Sass Larsen i brancheorganisation for kapitalfonde.

Det er et godt tilbud, der har lokket direktør for politik og kommunikation Morten Høyer væk fra Landbrug & Fødevarer efter lidt over fem år i organisationen.

Det fortæller han til landbrugsavisen.dk.

"Jeg har været glad for mit arbejde for medlemmerne og med medarbejderne på Axelborg, men nogle gange skal der ske noget nyt, og jeg fik et tilbud, der var svært at sige nej til", siger Morten Høyer, som i samme åndedrag afviser at være blevet træt af landbruget:

"Jeg holder stadig meget af landmændene og hele fødevaresektoren med vores virksomheder. Det er sjældent tingene bliver pakket ind, og det kan jeg egentlig godt lide".

skal arbejde sammen med henrik sass larsen

Turen går nu til DVCA, som er en brancheorganisation for venture- og kapitalfonde samt business angels, hvor Morten Høyer skal være direktør og stå for politisk interessevaretagelse. 

Det er samme organisation, som tidligere i år ansatte den tidligere højtstående socialdemokrat Henrik Sass Larsen som administrerende direktør.

"Henrik (Sass Larsen, red.) har haft en god betydning for at trække mig derover. Han er et inspirerende selskab på alle måder. Men opgaven er også superspændende, og jeg har haft gode snakke med deres bestyrelsesformand", siger Morten Høyer, der selv har en baggrund i Socialdemokratiet, og tilføjer:

"Jeg er nu hentet ind uafhængigt af partifarve. Det handler om, at jeg kan politik fra organisationsverdenen, hvor jeg er blevet lært godt op i Landbrug & Fødevarer".

blev taget med af hækkerup

Morten Høyer er tidligere spindoktor for tidligere fødevareminister Karen Hækkerup, og det var hende, der trak Høyer med over i L&F, da hun blev administrerende direktør.

"Det kan godt være lidt akavet at blive taget med, så jeg regnede egentlig med, at jeg skulle hjælpe hende igang og så have mig et kontor i kælderen, hvor jeg kunne søge nyt job. Men sådan gik det ikke. Jeg viste mig duelig, og jeg tror, direktørerne og formand Martin Merrild godt kunne lide, at jeg ikke havde den mest frembrusende stil", siger Morten Høyer, som efter et par forfremmelser endte som direktør for politik og kommunikation.

grøn omstilling og direkte tone

Senest har han stået for L&F's udmeldinger på det grønne område, hvor han har været med til at udarbejde målet om at være klimaneutral i 2050 og samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening om jordudtagning.

"Jeg synes, jeg efterlader organisationen i en god tilstand. Jeg har været med til at forberede os på strømningerne i samfundet, som er gået i mere grøn retning", siger Morten Høyer og fortsætter:

"Jeg har også været meget optaget af, at vi fik en mere direkte tone i vores kommunikation, som vores medlemmer ønsker. Vi har opnået noget på det område, selvom man altid kan gøre mere".

fantastisk rejse

Selv er han mest stolt af sit arbejde med at lukke noget af den kløft, der var mellem L&F og medlemmerne.

"Det har været den sværeste opgave, og man kommer nok aldrig helt i mål, men jeg har givet det et skud. Både med at vise medlemmer, hvad L&F kan og mener", siger Morten Høyer og slutter:

"Det har været en fantastisk rejse i landbruget de her fem år, og jeg tror sagtens, at vi kan løbe ind i hinanden igen".

Morten Høyer fratræder sin post ved udgangen af denne måned.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle