Afgrødemarked: Palmeolien fortsætter prisstigning

Råolien lægger an til tredje uge med stigende priser, og palmeolien fortsætter de seneste dages stigninger.

Palmeolien fortsætter her til morgen de seneste dages positive momentum med en stigning på 2,5 procent, og begynder nu for alvor at sætte afstand til støtteniveauet omkring 2000 MYR/ton.

Stigningen kommer i kølvandet på den stigende oliepris, som vi har været vidne til de seneste par uger, kombineret med en svækket malaysisk valuta.

Det skriver Jyske Markets.

En svækket malaysisk valuta er med til at øge konkurrencedygtigheden, og tilmed er der tegn på at den kinesiske efterspørgsel så småt er ved at vende tilbage fra lavpunktet. Eksporten ud af Malaysia er steget med 7,1 procent i de første 15 dage af maj, sammenlignet med samme periode i april.

Lille stigning i produktion af majs og soja

Rosario Board of Trade kom med en månedlig opdatering på forventningerne til landets majs- og sojaproduktion, og her forventer de, at produktionen af sojabønner forventes at stige marginalt, fra 50,5 til 50,7 millioner ton, mens majsproduktionen forventes at stige fra 49,8 til 51 millioner ton.

Det estimeres desuden, at 85 procent af sojabønnerne er høstet, mens tallet for majs er 45 procent.

På hvedefronten er der også kommet de første forventninger til sæsonen 2020-21, og her forventes en rekordstor produktion i den kommende sæson. Intet mindre end 22 millioner ton forventes der nu, mod 19,5 millioner ton i indeværende sæson.

Råolie fortsætter prisstigning

Råolien fortsætter det positive momentum, og ligger nu an til tredje uge i træk med stigende priser. Helt overordnet, så begynder forsyningsbalancen at se mere fornuftig ud.

Efterspørgslen begynder stille og roligt at komme tilbage i markederne, om end vi stadigvæk er et pænt stykke fra tiden før corona. Derudover er effekterne af de aftalte produktionsnedskæringer så småt ved at slå igennem, og vi ser også ufrivillige nedlukninger som følge af de lave priser accelerere yderligere.

Amerikanske FAS kunne i går berette om yderligere kinesisk import af både amerikanske sojabønner, men også sojaolie. Små 200.000 tons sojabønner og 20.000 tons sojaolie, hvor især salget af sojaolie kom som en overraskelse for markederne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle