Afgrødemarkedet afventer to store rapporter

Tirsdag lander de månedlige rapporter fra USDA og CONAB.

Der er lagt i ovnen til en begivenhedsrig dag på de globale afgrødemarkeder, med offentliggørelsen af to længe ventede rapporter fra henholdsvis CONAB og USDA.

CONAB kommer med den månedlige opdatering på de brasilianske arealer, produktion, og udbytter for både majs og sojabønner. Rapporten fra CONAB bliver offentliggjort klokken 14, og lidt senere på dagen, nærmere 18:30, offentliggør USDA den månedlige WASDE rapport.

Det skriver Jyske Markets, der holder øje på begge rapporter.

Maj måneds WASDE rapport er som tidligere nævnt en af sæsonens vigtigere rapporter, da den vil sætte tonen for forventningerne til den globale forsyningsbalance i sæsonen 2020/21.

Gårsdagens handel bar præg heraf, og skal langt hen ad vejen ses som et udtryk for markedsdeltagernes positionering hen imod rapporternes offentliggørelse.

Hveden faldt lidt tilbage sammen med majsen, mens sojabønner lukkede med en lille stigning. Stigninger i sojabønnerne skal også ses som et udslag af, at Kinesiske crushere har købt et sted mellem fire og seks laster med Amerikanske varer til levering i efteråret.

38 procent af soja i jorden

Fremdrift i den amerikanske beplantning af majs og sojaarealer går sin gang, om end det kun er majsen, der holder nogenlunde trit med markedets forventninger.

USDA kom i går aftes med deres ugentlige opdatering, og fremdriften i såningen af sojabønner var en smule mindre end forventet, nu med 38 procent i jorden.

Begge ligger dog stadigvæk langt over deres femårige gennemsnit, mens hveden stadigvæk hænger lidt efter. Andelen af hvede som karakteriseres god/meget god faldt i denne uge til 53 procent, mod 55 procent i sidste uge.

Faldet i hvedekonditionerne kan være med til at holde en hånd under prisen i dagens handel, mens markedsdeltagerne positionerer sig hen imod WASDE.

Palmeolie-lagre fyldt godt op

Her til morgen kom det Malaysiske landbrugsministerium med en opdatering på palmeolieproduktionen hos verdens næststørste producent for april måned.

Derudover kom der tal for eksporten, og her bar tallene præg af coronakrisens negative effekter på efterspørgslen, og endeligt betyder det, at der er forventninger om stigende slutlagre. Lagrene steg i april måned med 18 procent, til et samlet niveaupå 2,05 millioner ton. 

Et niveau som ligger et stykke over analytikernes forventninger, hvor gennemsnittet lå omkring 1,89 millioner ton.

Om end tallene overrasker til på den negative side, så holder palmeolien nogenlunde stand her til morgen, hvor den handler nogenlunde uforandret

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle