Afgrøderne var klar: Konen sprang til med 500-siders manual til mejetærskeren

Norringlund i Hinnerup fik ny mejetærsker til høsten, men inden firmaet kunne nå ud med introduktionen, gik høsten i gang, og løsningen blev en 500-siders manual med på sidelinjen.

Camilla Simonsen var rask til at indtage passagersædet i deres netop indkøbte mejetærsker, da hendes mand skulle ud at tærske i den for første gang. Efter 15 år med den gamle havde de skiftet til en anden mejetærsker, som de manglede en introduktion til, men inden firmaet kunne nå at komme ud, var afgrøderne klar til høst.

"Man skal lige bruge noget tid på at sætte sig ind i en ny maskine, men så var høsten jo klar, så jeg sad ved siden af og bladrede rundt i den 500 sider lange instruktionsbog for at finde et godt svar på alt det, der blinkede og bimlede", siger Camilla Simonsen.

Maskinen skal øvrigt ikke forveksles med en nyleveret mejetærsker fra den officielle importør og forhandler af John Deere i Danmark, Semler Agro. 

Camilla Simonsens mand er  velfunderet i mejetærskere, og fik således hurtigt maskinen på geled, så de kunne få høstet deres 25 hektar vinterbyg. Afgrøden gav et udbytte på 7,5 ton pr. hektar med en vandprocent på 16.

 

Foder til grisene

I høsten hjælper parrets 17-årige datter til på traktoren. Hun har for nyligt fået taget sit traktorkørekort og hjælper derfor til i høsten om eftermiddagen, når hun har fået fri fra gymnasiet.

"Det var en mulighed at tage via ungdomsskolen, og så snakkede vi om, at det kunne være fint at få taget, nu hvor hun bor her på gården, og det var hun helt frisk på. Det var lidt en omvæltning, for hun var den eneste pige på holdet, mens resten var drenge, som skulle ud og ryge i pauserne", siger Camilla Simonsen.

Men hun klarede sig igennem og får det nu brugt i sin fritid, hvor hun får kørt nogle timer på sin fars bedrift og tjent penge på den måde.

Norringlund I/S er drevet af Camilla Simonsens mand og hans far. De har svinebrug med 600 årssøer og smågriseproduktion på 15-16.000 om året. Deres 155 hektar planteavl er udelukkende foder til grisene, og hvis de er heldige, har de nok til en hel sæson.

"Vi har godt nok høstet meget korn i år, så vi kan håbe, at det holder til langt hen på året. Vi har fået mere ind, end vi plejer at få i gennemsnit, for når det hele glider, og der er den rigtig tørhed i kornet og maskinerne ikke bryder ned, så føles det også bare bedre", siger Camilla Simonsen.

Inden de kan kalde høsten for slut i år, så mangler de lige 10-15 procent af deres hektar.

Med de indsendte billeder deltager Camilla Simonsen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle