Afrikansk svinepest konstateret hos vildsvin nær ramt tysk tamsvinebesætning

Der er konstateret afrikansk svinepest i den samme delstat, hvor en tamsvinebesætning blev konstateret smittet for lidt over en uge siden.

For første gang har man fundet et vildsvin der er konstateret smittet med afrikansk svinepest i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. 

Det skriver Agrar Heute.

For lidt over en uge siden, den 16. november, blev der konstateret smitte hos en svineproducent i samme delstat. Der er omkring 80 kilometer imellem de to tilfælde af afrikansk svinepest.

I mandags erklærede landbrugsminister Till Backhaus ellers, at der ikke var tegn på afrikansk svinepest i vildsvinebestanden omkring gården i Rostock-distriktet, der er ramt af afrikansk svinepest.

I alt er der nu registreret over 2.800 tilfælde af afrikansk svinepest i Tyskland.

Da udbruddet i delstaten kom frem vidste de tyske myndigheder endnu ikke, hvordan tamsvinsbesætningen er blevet smittet med afrikansk svinepest.

På daværende tidspunkt udtalte chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Jan Dahl at det var en bekymrende udvikling, men at den ikke ændrede på trusselsbilledet set med danske øjne. 

Dog medgav Jan Dahl, på daværende tidspunkt, at hvis der var tale om, at smitten kommer fra vildsvin i området er situationen med svinesygdommen ude af kontrol.

Det vides ikke, hvordan tamsvinebesætningen har fået smittet ind.

 

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle