Afrikansk svinepest løfter Kinas import af svinekød enormt

Kinas import af svinekød er steget betragteligt, men landet forsøger at få sin svinebestand reetableret efter udbrud af afrikansk svinepest.

Udbruddet af afrikansk svinepest i Kina i efteråret 2018 har ramt Kina hårdere end alle andre berørte lande, fordi landets svineproduktion er verdens klart største.

Godt et år efter udbruddet ses det tydeligt på importtallene for svinekød, hvor opfangsrigt udbruddet af den frygtede svinesygdom er i Kina.

I november 2019 steg Kinas import af svinekød ifølge Markedsnyt for grisekød til 229.707 ton.

Tallet er opgjort uden biprodukter, og dermed er eksporten hele 30 procent højere end oktober 2019 og 150 procent højere end november 2018.

I de første 11 måneder af 2019 er importen af svinekød eksklusive biprodukter steget 58 procent til 1,73 mio. ton.

Også landets import af andre kødkategorier som fjerkrækød og oksekød oplever en kraftig stigning. I november lå importen af fjerkrækød og oksekød henholdsvis 71 og 79 procent højere end året før.

Bygger til fire mio. svin

Kineserne agter dog at tage kampen op for at få nedbragt landets afhængighed af import af svinekød fra udlandet.

Ifølge Markedsnyt for grisekød har New Hope Group, der er en af Kinas største svineproducenter, offentliggjort planer om at investere et stor milliard-beløb i syv nye svineprojekter, der skal producere fire mio. svin årligt.

Samtidig har Kinas største svineproducerende provins Sichuan lovet at komme op på normal produktion på 60 mio. svin i løbet af 2020.

Det sker blandt andet gennem økonomisk kompensation. Provinsen giver 300 yuan svarende til 288 kr. for hver ny so, og selskaber, der bygger nyt eller starter produktion op i lukkede anlæg, opnår også støtte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle