Agcos omsætning daler: Usikkert marked lige nu

Salget hos producenten af bl.a. MF og Fendt faldt med næsten fem procent i seneste kvartal.

Selvom omsætningen landede på 2,1 mia. dollar og altså en spids over 14 mia. danske kroner, så kan det ikke skjules, at det globale marked for traktorer ikke er prangende for producenten Agco lige nu.

Omsætningen falder med knap fem procent for Agco, der mest af kendt for sin produktion af traktorer under mærkerne Massey Ferguson, Fendt og Valtra og tilhørende produktion af mejetærskere og landbrugsmaskiner.

I en kommentar erklærer topchef Martin Richenhagen sig tilfreds.

”Det er et solidt resultat, når man tager i betragtning den udfordrende situation i et faldende marked og effekten af negativ valutaudvikling”, lyder det.

Han noterer sig, at Agco er lykkedes med at hæve produktpriserne og holde omkostningerne i ave i en tid, hvor markedet ikke har været med producenten.

På den lange bane får de trange tider ikke optimismen til at forsvinde. Agco nævner både ”signifikant” fremgang for salget af smart farming-produkter og makro-tendenserne på efterspørgslen efter landmændenes produkter på lang sigt.

”Mens det nuværende marked er usikkert, så er udsigterne på lang sigt for vores industri og Agco stadig positive”, lyder konklusionen.

Indtjeningsmæssigt lander Agco lidt under sidste års niveau med en indtjening på 712 mio. kr. før skat.

Et stor skattenedskrivning i Brasilien betyder endda, at kvartalet på bundlinjen efter skat lander betydeligt dårligere end sidste år – fra over 70 mio. dollar til 6 mio. dollar i år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle