Agerskovgruppen melder klar til traktor-protest mod CO2-afgift

Agerskovgruppen melder klar til at køre traktorer mod København og Christiansborg, hvis politikerne indfører en ens og høj CO2-afgift på landbruget.

Det er helt sikkert ikke gået nogens næse forbi, at landmændene i stor stil har protesteret rundt i Europa, og nu rasles der også med sablen herhjemme.

For formand for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, fortæller, at gruppen er klar til at demonstrere herhjemme i protest mod en CO2-afgift.

I en pressemeddelelse som Effektivt Landbrug har set, skriver formanden at man ser med stor forståelse på landmandskollegaerne rundt om i Europa, der demonstrere for deres erhvervs overlevelse. 

Og at hvis det går, som Agerskovgruppen frygter, så vil man rykke mod Christiansborg og blokere hovedstaden med traktorer i tilfælde af, at politikerne vælger at indføre en ensidig, høj og fast afgift på al CO2 ,der udledes fra fødevareproduktionen i Danmark.

- Vi er klar til at aktionere og rulle mod København med hundredvis af traktorer fra hele landet for at protestere mod en ensidig og ufaglig og dermed retsstridig dansk CO2-afgift på landbrugs- og fødevareproduktion. Og vi gør det, hvis dette vanvid ikke stopper, siger Jens Peter Aggesen.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle