Agerskovgruppen: Tab på efterafgrøder er uoverskuelige

Tabene på det samlede efterafgrødetryk er oppe på 3500 kr. pr. hektar.

Ny opjustering fra Seges på landmændenes tab på efterafgrøder underbygger hvorfor vor sag skal vindes, udtaler Agerskovgruppens formand Aggesen i en pressemeddelelse.

Jens Peter Aggesen understreger, at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

"Tabene er fortvivlende uoverskuelige. Derfor skal vi vinde vor retssag", fastslår han

Selvom formanden for ASG Jens Peter Aggesen er tilfreds med den nye opjustering fra Seges, som viser, at tabene reelt er helt oppe på 3.500 kr. per hektar, som Agerskovgruppen hele tiden har sagt, er han alligevel alvorlig i stemmen.

"Det var det vi vidste og stævnede på allerede i juni. Landets fødevareproduktion og landmændenes økonomi kan slet ikke holde til det her", udtaler han. Vi er selvfølgelig tilfredse jo mere videnskaben giver os ret - for det er den videnskab, som vore juridiske argumenter bygger på, oplyser han, men vi kommer til at opleve voldsomme konsekvenser, og det gør mig vred", siger han.

Han understreger, at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

"Efterafgrøder på tilsammen 5-10 procent af arealet går nok an, men når vi, som nu, er på 40-50 procent for manges vedkommende, så er det dybt alvorligt. Vi har både husdyrefterafgrøder, pligtige efterafgrøder og nu også såkaldte målrettede efterafgrøder. Vi kan ikke opfylde det samlede krav som det er nu. Det piner produktionen ned. Det er lige præcis derfor, at vi har stævnet og også derfor vi skal vinde - og her er vi glade for Seges tallene.

Formanden udtrykker også forståelse for, at også Bæredygtigt Landbrug indgiver stævning mod en del af de samlede efterafgrøder, nemlig de målrettede efterafgrøder.

"Deres synspunkter er allerede dækket af vores stævning, for ASG går som sagt imod det samlede efterafgrødetryk, men i ASG vil vi gerne opfordre alle foreninger og landbrugsorganisationer til enten at tilslutte sig vores store sag som dækker alle efterafgrødetyper og som går på det samlede efterafgrødekrav for alle landmænd - eller til at gøre som BL, det vil sige anlægge en mere snæver sag for nogle få landmænd om et enkelt efterafgrødekrav. Ministeren har godt af at få modstand - jo mere desto bedre", slutter formanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle