Agreena opkøber britisk samarbejdspartner inden for markovervågning

Certificeringsvirksomheden Agreena har opkøbt britiske Hummingbird Technologies, der bruger kunstig intelligens til markovervågning.

Den danske certificeringsvirksomhed Agreena har med opkøbet af britiske Hummingbird Technologies styrket sin position i 13 europæiske lande og har nu også fået fodfæste i Amerika og Australien.

Agreena og Hummingbird har i flere år haft et tæt samarbejde, og opkøbet er et vigtigt strategisk skridt for begge virksomheder. Det skriver Agreena i en pressemeddelelse.

Resultatet af opkøbet bliver en ny virksomhed med flere end 80 medarbejdere. 

Britiske Hummingbird Technologies arbejder med kunstig intelligens for at monitorere landmandens processer i marken - altså med præcisionsdata at føre løbende overvågning af markerne.

Det kommer den danske forretning til gode, da den data, der samles i det tidligere Hummingbird Technologies, ifølge Agreena vil understøtte validiteten af virksomhedens certifikater. Hvilket er afgørende for salget af certifikaterne. 

- Agreena har en vision om at være en international løftestang for fremtidens regenerative landbrug, og med en endnu stærkere tech-platform får vi et væsentligt skub fremad, siger Simon Haldrup, co-founder og CEO for Agreena.

- Vi har undersøgt markedet for avancerede teknologiske løsninger grundigt, og med dette opkøb skalerer vi ikke kun, vi er også med til øge kvaliteten på CO2-markedet for landmænd og for de virksomheder, der køber certifikater som et led i deres grønne omstilling, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle