Agrisys opruster med køb af hollandsk grisefirma

Agrisys fordobler omsætning og medarbejderstab med overtagelsen af den hidtidige samarbejdspartner, hollandske Nedap, der ifølge Mikael Kirk, ejer af Agrisys, passer perfekt ind i Agrisys’ egen produktportefølje.

En mulighed, man ikke må misse.

Det er Mikael Kirks beskrivelse af det, der ved årsskiftet blev en realitet, da hans firma Agrisys, der blandt andet producerer foderløsninger og gennemløbsvægte, overtog griseafdelingen fra den hidtidige hollandske samarbejdspartner Nedap.

- Siden jeg blev selvstændig med Agrisys for 15 år siden, var grundlaget for vores forretning i starten Nedaps produkter, som vi blev forhandler af, fortæller Mikael Kirk.

Han har med overtagelsen af Nedap Pig Division pludselig fået langt flere medarbejdere og grundlag for mere end en fordobling af omsætningen.

- Vi har i år allerede ansat seks nye medarbejdere og er på vej til at gå fra to til otte softwareudviklere. Her på NutriFair har vi også en flyer med, hvor vi annoncerer for job, forklarer Mikael Kirk, der med egne ord, er enormt glad for at have fået muligheden for at overtage Nedaps griseaktiviteter.

Nedap, der er en stor hollandsk børsnoteret virksomhed, har ifølge Mikael Kirk været igennem en fokuseringsstrategi, der altså førte til, at virksomhedens aktiviteter inden for grise blev sat til salg.

For Mikael Kirk var en overtagelse et oplagt valg.

- Nedap har været en del af vores dna helt fra starten. Deres produkter passer perfekt ind i vores program - de komplimenterer hinanden - og samtidig ved vi alt om deres produkter, forklarer han og nævner, at Nedap-navnet i forbindelse med overtagelsen skiftes til Freeda.

Han forventer, at Nedaps program af produkter kører videre uændret, men Agrisys’ stærke softwarefokus vil ifølge Mikael Kirk formentig føre til tilføjelser af produkterne, så der vil komme yderligere viden ud af de data, der opsamles.

Som eksempel på et af Nedaps produkter nævner han den senest udviklede ESF-station, der har kapacitet til 20 grise og nemt kan skaleres op i antal.

- I modsætning til almindelig ESF-stationer har du med stationen ikke brug for en træningsfacilitet, og den kan bruges til mindre grupper på 20 grise. Du behøver ikke bygge om, for at få plads til stationen, siger Mikael Kirk, der ser perspektiver i rationel fodring, når data fra ESF-stationen kan kombineres med eksempelvis vejning og automatisk fodertildeling til soen i farestalden. En løsning, som Nedap også har udviklet, og som han nu glæder sig til at sælge som sit eget mærke.

Faktaboks

Agrisys

  • Blev etableret af Mikael Kirk for 15 år siden.
  • Har siden starten forhandlet Nedaps produkter foruden egen-udviklet produkter.
  • Overtog 1. januar 2024 Nedaps grisedivision.

Emneord Nutrifair 2024

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle