Agromarkets: Massiv tro på solid sojaproduktion

Det går strålende med tilsåningen af soja, lyder vurderingen fra Agromarkets.

Selvom der endnu ikke er høstet noget soja, og de faktisk stadig er i gang med at så i USA, er vi omringet af en massiv tro på store eksportmængder med soja i det kommende år.

Det skriver Agromarkets.

Tilsåningen af sojabønner i USA er virkelig godt med. Der har været et fantastisk vindue til at få etableret sojabønnerne, og man er lige nu oppe på 66 procent, der er etableret, hvilket skal holdes op imod gennemsnittet de seneste fem år, hvor tallet hedder 52 procent.

Ser vi i forhold til 2022, så man nu 19 procent foran. Det er kun i de to nordlige stater, North Dakota og Minnesota, at man er bagefter sidste års tilsåning, og det er kun North Dakota, der er bagefter fem års gennemsnittet.

Amerikansk konkurrencekraft er svækket

Forventningerne til den globale eksport af soja i 23/24 er oppe på 8,8 procent mere i forhold til sæsonen 22/23. Det er Argentina, man forventer kommer tilbage til deres normale avl, så de dermed kan eksporteret 4,6 millioner ton.

Forventningerne til Brasilien er imidlertid igen, at landet vil lave rekordavl og komme med 96,5 mio. ton til eksportmarkedet. Det er fjerde år i træk, at brasilianerne opjusterer deres forventningerne.

USA er det eneste land, der ikke regner med at få eksporteret mere. Det skyldes især en forventning om et stærkere hjemmemarked, og så at deres konkurrencekraft især over for kineserne er svækket, og de derfor vil blive valgt fra.

/rost

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle