Agronomstuderende i København klarer høsten hos farbror

Når der ikke er undervisning på Landbohøjskolen i København, tager Jakob Rasmusen til Næstved og hjælper sin farbror på gården.

Jakob Rasmusen bruger sin sommerferie på at høste med på sin farbrors bedrift Spjellerupgaard i Næstved. De har lige færdiggjort høsten af Heroldo vinterhvede, som skal bruges til brødhvede på kontrakt med DLG.

"Det er gået godt, og der har faktisk ikke været nogle problemer. Vi ved endnu ikke helt præcist, hvad udbyttet ligger på, men jeg tror, vi kommer op over otte ton pr. hektar, så det ser okay ud", siger Jakob Rasmusen.

De har fået høstet 100 hektar af Heroldo-hveden med en vandprocent på 13. Bedriften driver i alt 550 hektar planteavl, hvor de nu er gået i gang med at høste maltbyg.

De mangler kun 30 hektar hvede og 60 hektar byg, inden de er færdige med årets sommerhøst. Til efteråret har de så roerne at gå i gang med.

Jakob: Det er et studierelevant job

Når Jakob Rasmusen ikke høster med sin farbror, læser han til agronom i København på Landbohøjskolen. Hans forældre har ikke selv et landbrug, så han er ikke vokset op med det, men fandt efter gymnasiet ud af, at det var den vej, han skulle gå.

"Jeg er her for at hjælpe min farbror, og så er det også et studierelevant job. Med min uddannelse vil et typisk job være planteavlskonsulent, og det kunne godt være det, jeg ville. Men man kan også bruge den til at drive landbrug, for så har man teorien for at gøre det hele på en smartere måde", siger Jakob Rasmusen.

Han har hjulpet til på Spjellerupgaard siden april 2016. Han kommer og hjælper i alle sine ferier og pauser i undervisningen, for når der ikke er høst, så er der såning.

Med det indsendte billede deltager Jakob Rasmusen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle