Agrovi lancerer nyt selskab: Vil satse på internationale storskala landbrug

Agroganic er blevet søsat til udelukkende at beskæftige sig med rådgivning til udenlandske landbrug. Bæredygtighed bliver et indsatsområde.

Agrovis internationale kunder vil i fremtiden ligge i Agroganic – et selskab, der skal levere strategisk og operationel rådgivning indenfor regenerativt landbrug i Europa.

Altså rådgive landbrugsvirksomheder i Europa, blandt andet i form af præcisionslandbrug, kulstofslagring i jorden og ESG-rapportering.

- Vi har mere end 20 års erfaring med at arbejde med storskala landbrug i Østeuropa, så vi er klar til at gå i gang med næste skridt, siger direktør Niels Peter Ravnsborg i en pressemeddelelse.

- Det er alle de kunder med udenlandsaktiviter, vi har betjent gennem årene, der skal ind i det nye selskab, og vi har et mål om at skalere det op i større størrelse end i dag. Det er mellem 40 og 50 af de kunder, vi har i dag, fortæller direktøren.

Indtil videre er der ikke ekstra planteavlskonsulenter - men man leder efter de rette, dygtige folk, der kan arbejde med landbrug i storskala, med fokus på bæredygtighed, og tage udlandsture til kunderne i både øst-og vesteuropa fra tid til anden.

Biodiversitetskrise

Og direktøren forudser, at der bliver rigeligt at se til. Bæredygtighed er for alvor kommet i fokus på det strategiske plan rundt om i Europa, blandt andet med tanke på at kunne få en merpris for sine varer og måske sælge klimakreditter.

Niels Peter Ravnsborg understreger, at regenerativt landbrug er en vigtig tilgang til at bekæmpe den igangværende klima- og biodiversitetskrise: 

- Regenerativt landbrug handler om at arbejde med naturen fremfor imod den. Vi er nødt til at imødegå den stigende efterspørgsel på fødevarer og landbrugsprodukter, men det skal imødekommes med ansvarlige dyrkningsmetoder, som også fokuserer på biodiversitet og kulstofbinding. Vi vil rådgive indenfor  alternative landbrugsproduktionssystemer, storskala landbrug og agroøkologi, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle