De leverer maskiner og løsninger til landbruget og dufter sødt 2021

Landbrugets leverandører spejder trods corona ind i et 2021, hvor efterspørgslen efter deres produkter ser lovende ud.

2020 blev slet ikke så skidt.

Og det nye år tegner lovende.

Sådan lyder meldingen fra flere sider blandt landbrugets leverandører, som LandbrugsAvisen har taget en temperaturmåling hos.

Eksempelvis mærker byggefirmaet Gråkjær i Holstebro tydeligt, at der er kommet mere aktivitet. 2020 var præget af en støtteordning til slagtesvinestalde, som så småt begynder at udmønte sig i konkrete staldprojekter.

»Jeg har i den tid, jeg har været i Gråkjær ikke oplevet så høj aktivitet som nu. 2020 var ikke noget dårligt år, der var også gang i den, men ikke i samme niveau som 2021 tegner sig til at blive grundet støtteordningen. De støtteordninger har det med at bremse byggeplanerne op, før der så kommer gang i den igen«, siger Nikolaj Langelund Roushmann.

Hos Scantruck, hvor landbruget er et væsentlig kundesegment, lyder det, at 2020 været et specielt år med nedlukning og periodevise leveringsproblemer.

»Vi faldt lidt i omsætning i foråret, men fik fart på igen og nåede faktisk at hente det igen på landbrugsområdet«, siger markedschef Dennis Faurby, Scantruck.

Forventningerne til 2021 er derfor positive, blandt andet andet fordi de tre store kundegrupper landbrug, industri og bygge og anlæg ikke har været ramt af covid-19 på samme måde som de øvrige erhverv. Dog ses der tegn på længere leveringstider fra visse producenter.

»Men der er stor forskel. En producent som Komatsu, der selv står for hele hele produktionen, kører stort set normalt, mens andre, som er afhængige af mange underleverandører, kan have problemer«, forklarer han.

Bulldog: Verden kører videre

Hos Bulldog Agri i Randers, hvor hovedparten af kunderne er kvægbrugere, er indehaver Robert Løgstrup godt tilfreds.

»2020 var et rigtig godt år, og det tegner 2021 også til at blive. Verden er jo ikke gået i stå pga. covid-19, for køerne skal fodres hver dag. Men en del ting er blevet mere bøvlede på det praktiske plan, bl.a. møder og messer. Vi mærker især øget interesse for bugserede horisontalblandere i størrelsen 25 kubikmeter, og så ringer flere og flere også på de selvkørende foderblandere«, forklarer han.

Lettere i DK end udland

Mens udlandet ikke helt har kunnet indfri forventningerne til 2020 på grund af covid-19 og udfordringerne med at besøge de nye markeder især i Østeuropa, har det danske marked til gengæld præsteret over forventning, lyder meldingen fra den danske sprøjteproducent Danfoil.

Dermed fortsættes den ønskede vækst, og medarbejderstaben er i 2020 øget med 20-25 procent.

»2020 har været et speciielt år. Vi har solgt mindre i udlandet, men til gengæld mere i danmark, så alt i alt ender året fornuftigt«, siger Martin D. Sørensen, adm. direktør for Danfoil. Forventningerne til 2021 er derfor positive, for Danfoil mærker øget interesse for sit unikke spørjtekoncept med stor kapacitet og rettidighed og reduceret afdrift og kemiforbrug.

Emneord

Agroweb 2021 , Top2

Arrangementer