Direktør: Fremtidens landmænd inspirerer hele landbruget

Tre landmænd fik titlen som Fremtidens Landmand onsdag

Dygtige og driftige landmænd med nye forretningsmodeller blev onsdag hyldet af landbrugstoppen ved Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, ved et webinar på Landbrugsmediernes virtuelle konference Agroweb, onsdag. Her afslørede hun, hvem der er kåret som Fremtidens Landmand 2021 i LandbrugsAvisen.

Årets vindere er: 

  • Carsten Rønde, Trige Vestermølle Økologi, vinder i kategorien afsætning
  • Michael Bundgaard, Klitgaard Agro, vinder i kategorien bæredygtighed
  • Hans Sørensen, Kærbygård, vinder i kategorien teknologi

Vinderne, der er udvalgt blandt en lang række indstillede kandidater, modtager hver 25.000 kr. 

Forbilleder

Anne Arhnung pegede på, at landbruget har brug for forbilleder og for at hylde dem, der går foran, dem, der tænker nyt og tør prøve anderledes måder at gøre tingene på.

"Det er dygtige og driftige landmænd, der er med til at skabe vækst og gøre landbruget bedre. Det er tre landmænd, der virkelig tør", sagde hun.

Om Carsten Rønde fremhævede Anne Arhnung bl.a., at han mestrer et eksemplarisk udstillingsvindue for landbruget, når kokke og andre gæster er på besøg.

"Efter en rundtur er de gode ambassadører for landbruget, og det kommer vidt omkring også til familier, der har været mere skeptiske over for landbruget", sagde hun.

I forhold til Michael Bundgaard hæftede hun sig bl.a. ved, at der både er fokus på sund økonomi, medarbejdere og samfundet. 

"Det er interessant med lagring af kulstof i jorden via fotosyntese, mindre brug af plantevæn og færre maskintimer med mindre forbrug af diesel til følge", understregede hun.

Endelig fremhævede hun særligt to styrker hos Hans Sørensen: Planlægning og systematik.

"Hans har viljen til at se kritisk på sin egen indsats og blive ved med at forbedre, og bruger sit præcisionsudstyr til det. Det er en forudsætning for at øge udbytter og indtjening".

Læs mere om de tre vindere i LandbrugsAvisen på lørdag

LandbrugsAvisen skriver om en af de tre vindere hver måned resten af året

Se videoen om Fremtidens landmand inden for bæredygtighed, Michael Bundgaard: 

Se videoen om Fremtidens landmand inden for teknologi, Hans Sørensen:

Se videoen om Fremtidens landmand inden for afsætning, Carsten Rønde:

Faktaboks

Fremtidens landmand

Teknologiprisen

  • Prisen gives til en landmand, der har udviklet sin eksisterende virksomhed via et teknologisk spring, som optimerer og udvikler forretningsmodellen.

Afsætningsprisen

  • Prisen gives til en landmand, der enten alene eller i samarbejde med andre har succes med nye afsætningsmuligheder. Det kan både være et eksisterende eller nyt produkt, som afsættes via en eller flere nye salgskanaler. 

Bæredygtighedsprisen

  • Prisen gives til en landmand, der har udviklet og iværksat et eller flere bæredygtige initiativer i virksomheden og dermed styrket den økonomiske bundlinje.

Emneord

Agroweb 2021

Arrangementer