Fuld blus: Der er både grisepriser, top-politik og stor landmands-kåring på programmet

Onsdag kan du se en masse nye indlæg live eller lige når det passer i dit kram på AgroWeb.

Det er den store AgroWeb-uge med en masse faglige indlæg om alt fra svineavl, priser på smågrisene, toppolitik – og så er det også i dag, vi får kåret Fremtidens Landmand.

Indlæggene kan du se enten live – eller som det passer ind i din hverdag.

Formiddagen startede med et topmøde-interview med Jakob Ellemann-Jensen. Venstres formand var gæst i LandbrugsMediernes studie i København, hvor chefredaktør Christian Friis Hansen var vært og interviewer.

Her lød det bl.a. fra Ellemann om en special opringning, han fik omkring 3. november sidste år fra statsminister Mette Frederiksen:  

"Statsministeren siger til mig, prøv og hør: Vi har denne her mutation. Det er rigtig alvorligt. Sundhedsmyndighedernes klare anbefalinger er, at vi skal slå hele mink-bestanden ned. Jeg får i øvrigt at vide på det tidspunkt, at det er ikke noget, der skal stemmes om. Altså, det har regeringen sådan set beføjelser til at gøre", lød det fra Jacob Ellemann Jensen i studiet.

Se udsendelsen her ved at melde dig til via linket: Topmødet: Friis og Ellemann

Forstå klimakreditter

På formiddagen gik også journalist Aage Iversen i studiet med sin podcast Forfra, hvor han forklarede, hvad klimakreditter egentlig går ud på. Se ham forklare, hvad de betyder for landbruget:

Se det her: Forfra: Klimacertifikater


Prisen på grisen

For et år siden kunne smågriseproducenterne gå på vandet. I år har nedturen været dyb. Markedsanalytiker Markus Fiebelkorn følger markedet tæt og blev interviewet ved middagstid onsdag om smågriseprisernes udvikling. En udvikling som naturligvis følges tæt på mange berørte gårde.

Få et overblik over grisemarkedet i de enkelte lande og forventningerne i de kommende år ved at klikke dig ind på
 

Smågrisemarked – udvikling og forventninger

 

Sådan får du succes med dine avlspolte

Kl. 13 er DanBred klar til at give gode råd til, hvordan man får succes med sine avlspolte. Det er vigtigt, at man ikke fodrer dem som slagtegrise og har nogle anderledes forhold, hvis de skal være en succes i reproduktionen – og kunne levere som lovet. Få gode råd – og følg med via linket her:

DanBred: Udnyt det fulde potentiale af dine polte

 

Hvem er fremtidens landmand?

Dagens række af indlæg slutter med den prestigefyldte uddeling af prisen; fremtidens landmand, som har bidt sig fast efter uddelinger igennem flere år, hvor vi har mødt nogle af de mest spændende unge landmænd, der allerede har markeret sig fagligt – og på forskellige parametre tegner en retning for fremtiden, der kan inspirere andre landmænd.

Se uddelingen her fra kl. 15.15:

Prisuddeling: FremtidensLandmand