Hardi under AgroWeb: "Den er konstrueret til høje hastigheder"

Den nye Hardi Aeon Centura Line er netop præsenteret i detaljer på AgroWeb. Den lander hos de første kunder i foråret.

Der er ingen tvivl om, at Hardis kommende topmodel blandt trailersprøjterne, Hardi Aeon Centura Line, ville have tiltrukket masser af besøgende på et virkeligt og fysisk Agromek, og nu er nyheden netop blevet fremvist virtuelt på AgroWeb, hvor det igen kom frem, at nyheden først og fremmest er bygget til fart.

"Det handler om mindre spildtid og mere tid til sprøjtning. Den er konstrueret til høje hastigheder og er aerodynamisk og med et lavt tyngdepunkt", lød det fra Michael Christensen, der stod for præsentationen hos Hardi.

Hardi har udviklet på sprøjten gennem cirka tre et halvt år, og netop her i foråret er nyheden klar til det virkelige liv hos kunderne. Aeon kommer i to tankstørrelser på 4.200 og 5.200 liter og med DeltaForce bomme på 24 til 39 meter eller med TwinForce bomme på 24 til 30 meter.

"Det er en sprøjte uden haner eller håndtag. Den er fuldt digital. Dog er der et enkelt håndtag til bundproppen", lød det fra Michael Christensen under hans rundgang om maskinen.

Michael Christensen fremhævede blandt andet den avancerede SmartCom computerplatform, der er forberedt til blandt andet Agrirouter og telemetri, det vil sige fjern-support.

Sprøjten har på den ene side en teknikzone og på den anden side en workzone, begge afskærmede mod snavs. Og dertil nyudviklet affjedret trækstang, patenteret hydraulisk støtteben, hjulstyring og to rensetanke på hver 280 liter.

"Hjulstyringen er med til at give kørekomfort og stor stabilitet ved høje hastigheder", sagde Michael Christensen, der også fremhævede en venderadius på 6,30 meter og den hydrauliske, progressive affjedring.

 

Arrangementer