Særlige aksler sikrer kreaturvogn maksimal bredde

Hydraulisk justerbare aksler giver mere plads på kreaturvognen.

Vi skal en tur til Sverige og vognproducenten Metsjö for at hente næste præmierede nyhed fra Agromek Stars Special Edition 2021.    

Agromeks nyhedsudvalg peger specielt på, at de hydraulisk justerbare aksler på kreaturvognen MetaMove giver en større kapacitet end vogne med hjulkasser eller vogne med hjulene monteret fast på siden af vognen. Samtidig øger det sikkerheden ved håndtering af dyr, at der ikke er hjulkasser, der indsnævrer bredden i vognen.

Kreaturvognen kan være enten seks eller ni meter lang og 2,35 meter bred. Udgaven på ni meter giver et lastrum på 21 kvadratmeter, hvilket giver plads til omkring 13 store dyr.

Når hjulene er kørt helt ud til siden, kan bundrammen sænkes helt ned, så af- og pålæsning af dyr kan ske med et trin, der svarer til bundrammen.

Ved transport hæves bundrammen igen og boogiehjulene trækkes hydraulisk ind under bundrammen, så den igen kun er 2,35 meter bred. Med den hydrauliske forskydning kan vognen bygges i den maksimal tilladte bredde for køretøjer til vejtransport.

Emneord

Agroweb 2021

Arrangementer